Andre fag
Fysikopgave
22. januar 2004 af
Pigen (Slettet)
Aner ikke hvordan jeg skal regne følgende opgave ud:
Tidligere målte man aktiviterter i Ci (Curie). 1 Ci var defineret som aktiviteten af 1 g Ra-226. Halveringstiden for Ra-226 er 16000 år. Gennemsnitsenergien for alfa-partiklerne er 4,5 MeV.
a) Beregn antallet af kerner i 1 gram Ra-226.
b) Hvor mange Bq svarer til 1 Ci?
c) Hvad er strålingseffekten fra 1 g Ra-226?
Håber på hjælp, da jeg slet ikke ved hvad jeg skal gøre....
Tidligere målte man aktiviterter i Ci (Curie). 1 Ci var defineret som aktiviteten af 1 g Ra-226. Halveringstiden for Ra-226 er 16000 år. Gennemsnitsenergien for alfa-partiklerne er 4,5 MeV.
a) Beregn antallet af kerner i 1 gram Ra-226.
b) Hvor mange Bq svarer til 1 Ci?
c) Hvad er strålingseffekten fra 1 g Ra-226?
Håber på hjælp, da jeg slet ikke ved hvad jeg skal gøre....
Svar #1
22. januar 2004 af Samuel (Slettet)
a) N(Ra)=(m/M)*N(A)
N(A) kaldes Avogradokostanten og er en naturkonstant N(A) (skrives N og A med sænket skrift) og er lig 6,02*10^23.
b) Hvis du bruger Orbit2, kan du slå op på side 45.
c) Strålingseffekten? Mener du aktiviteten? Aktiviteten er givet ved A=k*N hvor k=ln(2)/t(1/2 - halveringstid).
Håber det hjalp.
N(A) kaldes Avogradokostanten og er en naturkonstant N(A) (skrives N og A med sænket skrift) og er lig 6,02*10^23.
b) Hvis du bruger Orbit2, kan du slå op på side 45.
c) Strålingseffekten? Mener du aktiviteten? Aktiviteten er givet ved A=k*N hvor k=ln(2)/t(1/2 - halveringstid).
Håber det hjalp.
Skriv et svar til: Fysikopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
