Historie

Rhin-områdets besættelse 1936

15. juni 2006 af kopo (Slettet)
I min bog, Verdenshistorien 3, står der at Tyskland besatte rhin-området og påskudet var den nyligt afsluttede fransk-sovjetiske pagt. Som afledningsmanøvre sagde Hitler, at det var en ikke-angrebspagt og han antydede muligheden af Tysklands indtræden i Folkeforbundet.
Mit spgm: hvad er rhin-landet og hvor ligger det? Hvad har den fransk-sovj. pagt og Folkeforbundet med det hele at gøre ?
Nogen der kan hjælpe ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2006 af Garfield (Slettet)

Rihnområdet er et stort industriområde ved den fransk/tyske grænse... især kulindustrien er stor der, hvsi der er andet?
Jeg mener, uden at være sikker, at Hitler gik ind i området med den undskyldning at der var flest tyskere i forvejen, eller så stemte de om det og Hitler flyttede en masse tyskere derned så de kunne stemme tysk... kan godt ske jeg blander noget andet sammen.. :)

varm karma
Lasse

Svar #2
15. juni 2006 af kopo (Slettet)

ok. tak. men hvad har folkeforbundet med det hele at gøre??

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2006 af Kortimus (Slettet)

Rhinområdet var afmilitariseret i henholdt til Versallies-freden. Ifølge den traktat måtte tyskerne ikke besætte Rhinområdet. Folkeforbundet var datidens FN, og det var brød på internationale regler, hvis tyskerne besatte Rhinområdet.

Venlig Hilsen
Kasper.

Skriv et svar til: Rhin-områdets besættelse 1936

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.