Engelsk
Oversættelse
30. januar 2004 af
chili (Slettet)
Ser dette nogenlunde rigtigt ud?
Genbrug
For få år siden var flaskefabrikanternes eksistens truet af den udbredte interesse for genbrug. Glasindustrien var under alvorligt pres fra Jordens Venner, Englands mest effektive miljøgruppe. Den blev kendt, da den førte til en kampagne mod engangsflaskerne. Offentligheden blev interesseret, og love blev vedtaget for at slippe af med engangsflaskerne.
Glasindustrien forventede en nedgang i produktionen på 15 %, hvis alle flasker blev gjort til genbrugsflasker. Miljøgrupperne hævdede derimod, at genbrugsflaskerne kunne bruges som råmateriale i glasindustrien.
På trods af deres mod blev flaskefabrikanterne dog tvunget til at gå ind for genbrugstanken. De besluttede at anbringe kæmpestore affaldscontainere, som kaldes flaskebanker, på parkeringspladser og ved indkøbscentre over hele England.
Folk kaster deres tomme flasker i containeren. De lokale myndigheder driver nu bankerne og sælger flaskerne til fabrikanterne, som omsmelter glasset, så det kan bruges til nye flasker. Ca. 3 millioner flasker bliver nu ”sat i banken” hver måned. I de 50 byer, hvor der findes banker, bliver en fjerdedel af flaskerne returneret.
Recycling
Few years ago the bottle manufacturers’ existent were threatened by the disseminate interest in recycling. The glass industry was under serious pressure from Friends of the Earth, Great Britain’s most effective environmental group.
It got known when it led to a campaign against the disposable bottles. The public got interested and laws were passed in order to get rid of the disposable bottles.
The glass industry expected a fall in the production on 15 per cent, if all bottles were made to recycling bottles. The environmental groups, on the other hand claimed that the recycling bottles could be used as raw material in the glass industry.
In spite of their courage the bottle manufacturers, however, were forced to go for the recycling thought. They decided to place huge trash dumpsters, which are called bottle banks, in parking lots and by malls all over England.
People throw their empty in the container. The local authorities now force the banks and sell the bottles to the fabricants which melt down the glass so that it can be used to new bottles. Roughly three million bottles are now being “put in the bank” each month. In the fifty cities where you can find banks, a fourth of the bottles are returned.
Genbrug
For få år siden var flaskefabrikanternes eksistens truet af den udbredte interesse for genbrug. Glasindustrien var under alvorligt pres fra Jordens Venner, Englands mest effektive miljøgruppe. Den blev kendt, da den førte til en kampagne mod engangsflaskerne. Offentligheden blev interesseret, og love blev vedtaget for at slippe af med engangsflaskerne.
Glasindustrien forventede en nedgang i produktionen på 15 %, hvis alle flasker blev gjort til genbrugsflasker. Miljøgrupperne hævdede derimod, at genbrugsflaskerne kunne bruges som råmateriale i glasindustrien.
På trods af deres mod blev flaskefabrikanterne dog tvunget til at gå ind for genbrugstanken. De besluttede at anbringe kæmpestore affaldscontainere, som kaldes flaskebanker, på parkeringspladser og ved indkøbscentre over hele England.
Folk kaster deres tomme flasker i containeren. De lokale myndigheder driver nu bankerne og sælger flaskerne til fabrikanterne, som omsmelter glasset, så det kan bruges til nye flasker. Ca. 3 millioner flasker bliver nu ”sat i banken” hver måned. I de 50 byer, hvor der findes banker, bliver en fjerdedel af flaskerne returneret.
Recycling
Few years ago the bottle manufacturers’ existent were threatened by the disseminate interest in recycling. The glass industry was under serious pressure from Friends of the Earth, Great Britain’s most effective environmental group.
It got known when it led to a campaign against the disposable bottles. The public got interested and laws were passed in order to get rid of the disposable bottles.
The glass industry expected a fall in the production on 15 per cent, if all bottles were made to recycling bottles. The environmental groups, on the other hand claimed that the recycling bottles could be used as raw material in the glass industry.
In spite of their courage the bottle manufacturers, however, were forced to go for the recycling thought. They decided to place huge trash dumpsters, which are called bottle banks, in parking lots and by malls all over England.
People throw their empty in the container. The local authorities now force the banks and sell the bottles to the fabricants which melt down the glass so that it can be used to new bottles. Roughly three million bottles are now being “put in the bank” each month. In the fifty cities where you can find banks, a fourth of the bottles are returned.
Svar #1
30. januar 2004 af Fingersen (Slettet)
existent = existence
group = organization
got known = became known
got interested = became interested
fall in production by 15%
environmental groups = environmental organizations
Skyd on the other hand hen først i sætningen.
by malls = at malls
now force the banks = now run the banks
frabicants which = fabricants who
so that it can....= so it can/to use it
used to = used for
are now being = are now
where you can find banks = where banks are located
group = organization
got known = became known
got interested = became interested
fall in production by 15%
environmental groups = environmental organizations
Skyd on the other hand hen først i sætningen.
by malls = at malls
now force the banks = now run the banks
frabicants which = fabricants who
so that it can....= so it can/to use it
used to = used for
are now being = are now
where you can find banks = where banks are located
Skriv et svar til: Oversættelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
