Andre fag

Studielån, renter

03. august 2006 af sontas (Slettet)
Jeg er i tvivl, hvorledes renten for et SU-lån udregnes. Der står på stustyrelsens hjemmeside, at det er et 4% pa lån, men hvis jeg fx låner 31000 kr, skal jeg så betale pa :

31000*0,04 =1240
eller skal jeg betale efter hvor lang tid, at jeg har været i besiddelse af pengene dvs :
den månedlige ydelse er :

31000/12 =2583

rente for første måned :
2583 * 0,04
rente for anden måned
2583 * (11/12)*0,04
rente for tredje måned
2583 * 0,04 * (10/12)....
etc.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2006 af shack (Slettet)

Hvis du låner 10000, skal du betale 4% i rente pr år. Plus et afdrag. Hvis du lader dem stå, uden at betale afdrag, kommer der bare 4% oveni i året.
Altså første år:
10000*1,04=10400
Anden år (uden afbetaling)
10400*1,04=10816
osv

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. august 2006 af Peden (Slettet)

#0:
Man betaler normalt ikke afdrag på lånet sålænge man er studerende. Der skal først betales når man er færdig.

Svar #3
14. august 2006 af sontas (Slettet)

#2 Det er da meget fornemt! :)

Svar #4
14. august 2006 af sontas (Slettet)

#2 Det er da meget fornemt! :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2006 af allan_sim

#2.
Nej, men der løber skam renter på - og det er vist det, der bliver spurgt om :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2006 af iB (Slettet)

En lille ting man også vel egentlig også skal tage med i sådanne beregninger, er inflationen. Jeg har ingen anelse om hva den er i dag, men hvis vi nu siger 2% p.a., så er det jo pludselig bare 2% effektiv rente man skal betale. Det må du ikke glemme, hvis du bruger udregningerne til at se på lønsomheden af det hele...

Svar #7
16. august 2006 af sontas (Slettet)

#5 Ja, det fandt jeg lige ud af! Men altså det er omtrent 4 % (hvilket det skulle være muligt at kunne forrente sine penge).

Skriv et svar til: Studielån, renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.