Andre fag

Gymnasium eller HTX

05. februar 2004 af Yani (Slettet)
hmm.. en af mine venner spørge mig om noget som jeg meget gerne ville svare hende.. men er selv lidt vææk fra emnret.. det handler om hvad forskellen er melle mde to vidergående unddannleser er? hmm.. HTX mener for det meste at det er et nørdet sted.. men jeg har aldrig været der ude før og spørge jer.. hvad er forskellen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2004 af starF (Slettet)

htx er rettet mod erhvervslivet og det moderne samfund.

gym er mere oldstyle latin skole, hvor meget har alle de (gode/dårlige) gamle fag, og man ser tilbage i tiden og følger udviklingen.

Ydermere er htx mere projekorienteret. htx gør en klar til erhvervslivet mht. teknik området, hvor almen gym giver en en almen dannelse, man får en bred viden om fortiden og nutiden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2004 af starF (Slettet)

sry for stavespadefejl.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2004 af Kasper (Slettet)

Og så er 80% (eller lign.) drenge på htx.. En del af dem lidt nørdede..

gymnasieelever er bedre til at drikke øl!

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2004 af starF (Slettet)

#3 Det må jeg give dig ret i:). Der er også mere varation mellem mennesker på almen gym.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2004 af Ktulu (Slettet)

Man lærer mere bredt på gymnasiet - man får indsigt i helheden. Jeg er glad for, at jeg har lært som meget om alt muligt, fra fysik til latin til biologi til musik til tysk til oldtid til billedkunst osv...

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2004 af starF (Slettet)

#5 Jeg er lige enig med dig:). Jeg er lidt stolt af min viden;).

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2004 af Averell (Slettet)

Hvis man er af den type, der er meget fokuseret på praktisk anvendelse af det, man lærer, er HTX nok bedst. I gymnasiet er det ikke altid, det giver god mening at spørge, hvad man skal bruge det til.

Men hvis man er modtagelig overfor alverdens input - også dem, man ikke selv lige opsøger og bare synes, at det er sjovt at lære, så er der bare tilbage at stole på, at det er studieforberende. Man lærer at lære så at sige.

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2004 af sontas (Slettet)

Efter min mening er det for tidligt at specialisere sig efter folkeskolen. De fleste folkeskoleelever har ingen ide om hvad de vil i det videre liv.

Idet du vælger en HTX-uddannelse har du allerede specialiseret dig indenfor de naturvidenskabelige fag, men det er vel også fint nok hvis man er fuldkommen sikkker på det er vejen.

Afslutningsvis vil jeg lige sige, at størstedelen er nørdede drenge på HTX, måske er det sjovere at komme ud og møde nogle nye spændende menneske på alment gym, mens man er ung? ;)... orv begge uddannelser er ikke videregående, men derimod ungdoms uddannelser.

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. februar 2004 af Lieberkuchen (Slettet)

Hvilken mening har I som om folk der går på HHX?

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. juni 2004 af Mig_18 (Slettet)

Hej !!

HTX er den fedeste skole og der findes ikke kun nørder der. Jeg er en tøs som går på htx og der er rent faktisk kommet flere og flere piger til uddannelsen..så det er ikke kun drenge heller... Der findes skam også spændende mennesker på htx.. også mennesker som forstår at have det sjovt..
Man har en masse spændende fag på htx og man slipper for de kedelige fag som historie..og så får man mere praktisk øvelse.. Man får lov til at udfolde sig på helt andre måder..

Og nej gymnasie elever er ikke bedre til at drikke øl end os :)

Hilsen Moi

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. juni 2004 af erdos (Slettet)

Jeg synes så historie er spændende (-; Men sådan er vi vel så forskellige, og det lyder som om du har valgt rigtigt!

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. juni 2004 af Samuel (Slettet)

Ja, jeg synes skam også om historie - er det ikke også et vigtigt fag? #9: Der går popperne =)

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. juni 2004 af erdos (Slettet)

Jo, jeg synes bestemt, at det er et vigtigt fag. Hvordan skal man løse problemer og konflikter i nutiden, hvis man ikke kender baggrunden og historien for oprindelsen og lidt om de stridende parter?

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. juni 2004 af Peter B (Slettet)

Hey.. Jeg synes nu, jeg var meget god til at drikke øl.

Brugbart svar (0)

Svar #15
14. juni 2004 af MastMovie (Slettet)

Teknisk gymnasium(HTX) er som navnet siger, et gymnasium hvor der er lagt vægt på de tekniske fag matematik, fysik og kemi. Undervisningen på HTX bære meget præg af tværfagligt projektorienteret arbejde, hvor man bliver tvunget til at tage stilling til forskellige problemstillinger, og finde løsninger til disse.
F.eks. fik vi engang til opgave at fremstille og teste et ”bæredygtigt/økologisk” byggemateriale. Jeg valgte at producere nogle mursten efter samme princip negermændene nede i Afrika laver dem, ud fra ler og halm. Derudover lavede jeg forskellige tests på dem bl.a. brandtest og diverse holdbarhedstest. Til sådanne et projekt afgives der 4-6 uger, og så skal der selvfølgelig skrives en LANG rapport hvor der både skal skrives om selve produktet og om de samfundsmæssige aspekter produktet medføre. Grunden til at jeg valgte at gå på HTX var hovedsageligt disse projekter, fordi her får man lov at kombinere teoretiske og praktiske erfaringer

De to første år er disse projekter ”brede”, på 3. året får man lov at specialisere sig i følgende retninger: Proces og levnedsmiddel, Natur og jordbrug , Service og kommunikation, Design og produktion, Byggeri og energi.

Jeg valgte faget proces og levnedsmiddel, som er et fag hvor du bliver stillet over for kemiske problemstillinger.
I dette fag har jag blandt andet produceret lidokain, acetylsalicylsyre og antabus.

#3: Nej det er i så ikk…

Det er rigtigt at der til tider kan forekomme flere nørder på HTX end på det alm. Gymnasium, men ligefrem at sige at alle på HTX er nørder ville være det samme som at sige at alle gymnasieelever er en flok hashrygende venstreorienterede hippier..

Lige til sidst kan jeg anbefale siden www.htx-info.dk/ hvis du er interesseret i at vide mere om HTX uddannelsen.

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. juni 2004 af Jensus (Slettet)

Vi ryger flere fede på HTX, så vil I noget? :P

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. juni 2004 af Samuel (Slettet)

Hmmm... Med det "røde klientel" på gymnasiet, tror jeg næppe HTX`erne er dem, der holder hashhandelen i gang herhjemme. Vi er bare meget "sejere"!? Tror til gengæld, der bliver taget mere ecstasy o.lign. på HHX og HTX ;(o)
For en god ordens skyld, skal jeg måske pointere, at jeg ikke er en af de røde :)

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. juni 2004 af Lieberkuchen (Slettet)

Jeg går selv på HHX, og synes at det er en god uddannelse, da man også kombinerer praktik og teori meget. Jeg kan især godt lide at den er meget samfundsorienteret, samt man også har fag såsom dansk og historie. Ja, jeg er faktisk rød som djævelen, når det kommer til politik, så kom ikke at sig, at HHX er for mappedyrene!

Brugbart svar (0)

Svar #19
15. juni 2004 af Kasper (Slettet)

skal vi til at arrangere en studieportalen.dk ØL&JOINT-battle HTX mod GYM...

handelskoleeleverne kan stå i baggrunden og danse til deres nik&jay


:)

Brugbart svar (0)

Svar #20
15. juni 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

noget vigtigt ved htx er at man lærer at bruge de naturvidenskabelige fag som de redskaber de nu engang er... vi lærer ex biologien, kemien og mattematikken og kombinerer det til at undersøge noget konkret i teknologi/teknik...

Man skal være istand til at losse sig selv bagi... have selvdiciplin ellers er der en masse projekttimer der går til spilde...

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.