Andre fag

Geografi please...

09. februar 2004 af Line greve (Slettet)
Hejsa... Har en geografi-aflevering for til i morgen???

jeg har lavet den, men mangler bla. at finde ud af, hvordan man kan finde ud af, hvilken halvkugle og klimazone man er på.

Mit foreslag er noget med det kan man ved hjælp af temperaturen, men er der ikke nogle, som kan uddybe det lidt???

På forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Hm, well plantevæksten er altid sikker. Hvad der dyrkes i de forskellige lande, afhænger af temperaturen og nedbørsforholdene og udfra dette burde du være i stand til at inddele i klimazoner. Jeg regner med det er Vahls klimazoner, ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2004 af Katrine (Slettet)

Jeg tror ikke jeg har forstået spørgsmålet korrekt, men et lille fif er, at når man skyller vand ud, f.eks. ved at tage proppen ud i badekarret, så drejer vandet rundt forskelligt fra om man er nord eller syd for ækvator.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2004 af LilLulu (Slettet)

Hejsa!
Bladrede lidt i notaterne og fandt dette:
- under 10 grader gennemsnitligt i varmeste måned = polarzonen.

- 4 mdr med mindst 10 grader gennemsnitligt = temeperede zone

- koldeste måned 3,5,10 grader og varmeste måned mindst 20 grader = subtropiske zone

- 15 grader i koldeste måned (igen gennemsnitligt) og aldrig frost = tropiske zone.

Og gå efter ting som tundra, nåleskov, løvskov, maki, ørken, savanne og regnskov..

Håber det hjalp..

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2004 af Ktulu (Slettet)

Vedrørende hvilken halvkugle:

Som bekendt er det sommer på den nordlige halvkugle i juni, juli og august - på den sydlige er det lige omvendte (sommeren ligger i dec., jan. og feb.) Derfor kan du på temperaturerne i disse månder se, hvilken halvkugle det er.
Hvis der er 30 + grader i januar, så er det nok den sydlige halvkugle... (:

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2004 af Slacz Maci (Slettet)

Desuden kan man se hvor man er henne ved hjælp af nedbøren.. (monsum f.eks)

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2004 af Aurica (Slettet)

Jeg går ud fra at du skal aflæse nogle hydrotermfigurer. I din geografibog burde du kunne finde en oversigt over det der hedder Wahl's klimaindeling, der står udførligt hvad der kendetegner de forskellige klimabælter. Som tidligere nævnt af Ktulu kan du se om det er den nordligt eller sydlige halvkugle på temp. Desuden skal man vide lidt om forskellige områdes vegetation f.eks. hvor der er ørkner, stepper, nåleskov osv.
Håber det hjælper.

Skriv et svar til: Geografi please...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.