Engelsk
Hjælp, tak!
21. september 2006 af
p-forever (Slettet)
Hejsa. Jeg har oversat følgende sætninger fra dansk til engelsk.
Er de korrekte?
Danish:
Jeg har klaret mig godt til eksamen, men jeg er dog ikke helt tilfreds med resultatet.
Hun ankom ret sent og var knap kommet indenfor, da festen pludselig sluttede
Du skal komme lige hjem fra skole og lave dit hjemmearbejde omhyggeligt.
Det er fuldstændig umuligt at få ham til at opføre sig fornuftigt.
Vi fik dåsemad, som selvfølgelig smagte rædselsfuldt.
Han ringede i går og sagde, at han sandsynligvis ville komme om kort tid.
Lad være med at være fjollet – det kan du nemt klare
"the Women Of Brewster Place" er en meget god bog, meget bedre end fortsættelsen "Linden Hills."
Flyet går 7.30, så vi skal allersenest være i lufthavnen 6.45, hvilket er meget tidligere, end vi havde troet.
visse folk bruger bestemt alt for mange penge på CD’er.
EF er en international, politisk sammenslutning af europæiske lande, som mange danskere mener blander sig for meget politisk i nationale anliggender.
Derimod er Socialdemokratiet et nationalt politisk parti, der ikke har ret megen indflydelse internationalt.
Det er virkelig umuligt at se, om den diamant er ægte, eller om det er en forbløffende god kopi.
Muhammed Ali slår utvivlsomt hårdt, men han ville næppe kunne vinde over den overordentlig hurtige englænder.
English:
To the exam I have done well , but I',m still not pleased with the result.
She arrived very late and came barely inside, when the party was over.
You have to come straight home after school, and make your homeworks carefully
It is completely impossible to teach him good manners.
We had tinned food, which of course tasted awfully.
He called yesterday and said, that he properly would come in a short of time.
Don’t be silly – you can easily do it.
”The Women Of Brewster Place” is a very good book, much better than the continuation “Linden Hills”.
The airplane will departure at 7.30, so we have to be at the airport latest at 6.45, which is earlier, than we had thought.
Some people certain use too much money on CD´s
EF is an international political union/fusion of European countries, which many Danish think that they intervene too much political in national matter.
On the other hand the Socialdemokratiet is a national political party, which has not plenty of influence internationality.
It is really impossible to see, if this diamond is real, or that it is a stunning good copy of it.
Muhammed Ali punch undoubtedly hard, but he could´nt win over the extraordinary fast English man.
- På forhånd tak :)
Er de korrekte?
Danish:
Jeg har klaret mig godt til eksamen, men jeg er dog ikke helt tilfreds med resultatet.
Hun ankom ret sent og var knap kommet indenfor, da festen pludselig sluttede
Du skal komme lige hjem fra skole og lave dit hjemmearbejde omhyggeligt.
Det er fuldstændig umuligt at få ham til at opføre sig fornuftigt.
Vi fik dåsemad, som selvfølgelig smagte rædselsfuldt.
Han ringede i går og sagde, at han sandsynligvis ville komme om kort tid.
Lad være med at være fjollet – det kan du nemt klare
"the Women Of Brewster Place" er en meget god bog, meget bedre end fortsættelsen "Linden Hills."
Flyet går 7.30, så vi skal allersenest være i lufthavnen 6.45, hvilket er meget tidligere, end vi havde troet.
visse folk bruger bestemt alt for mange penge på CD’er.
EF er en international, politisk sammenslutning af europæiske lande, som mange danskere mener blander sig for meget politisk i nationale anliggender.
Derimod er Socialdemokratiet et nationalt politisk parti, der ikke har ret megen indflydelse internationalt.
Det er virkelig umuligt at se, om den diamant er ægte, eller om det er en forbløffende god kopi.
Muhammed Ali slår utvivlsomt hårdt, men han ville næppe kunne vinde over den overordentlig hurtige englænder.
English:
To the exam I have done well , but I',m still not pleased with the result.
She arrived very late and came barely inside, when the party was over.
You have to come straight home after school, and make your homeworks carefully
It is completely impossible to teach him good manners.
We had tinned food, which of course tasted awfully.
He called yesterday and said, that he properly would come in a short of time.
Don’t be silly – you can easily do it.
”The Women Of Brewster Place” is a very good book, much better than the continuation “Linden Hills”.
The airplane will departure at 7.30, so we have to be at the airport latest at 6.45, which is earlier, than we had thought.
Some people certain use too much money on CD´s
EF is an international political union/fusion of European countries, which many Danish think that they intervene too much political in national matter.
On the other hand the Socialdemokratiet is a national political party, which has not plenty of influence internationality.
It is really impossible to see, if this diamond is real, or that it is a stunning good copy of it.
Muhammed Ali punch undoubtedly hard, but he could´nt win over the extraordinary fast English man.
- På forhånd tak :)
Svar #1
21. september 2006 af Katrine (Slettet)
I did well at the exam but I am not completely satisfied with the result.
She arrived very late and had barely stepped inside when the party suddenly ended.
You must come directly home from school and do your homework thoroughly.
fint nok
It is completely impossible to make him behave properly.
Ye called yesterday and said that he probably would be there in a short while.
Don't = Do not
fint nok
The aeroplane departs at 7.30 so we must be at the airport no later than 6.45, which is much earlier than we thought. (airplane er AmE, du bliver nødt til at være ensartet i dit valg af ord)
certain = certainly
EU in an international political union of European countries which many Danes feel is politically intervening too much in national matters.
(Ja vi kaldte det engang for EF, Europæisk Fællesskab eller noget) men der er ingen englændere som vil forstå, hvad EF er.)
Socialdemokratiet is a national political party which, on the other hand, does not have much influence internationally speaking.
It is truly impossible to see if this diamond is real or if it is an amazingly good copy.
Muhammed Ali undoubtedly punches hard but he will most likely not be able to beat the extraordinarily fast Englishman.
She arrived very late and had barely stepped inside when the party suddenly ended.
You must come directly home from school and do your homework thoroughly.
fint nok
It is completely impossible to make him behave properly.
Ye called yesterday and said that he probably would be there in a short while.
Don't = Do not
fint nok
The aeroplane departs at 7.30 so we must be at the airport no later than 6.45, which is much earlier than we thought. (airplane er AmE, du bliver nødt til at være ensartet i dit valg af ord)
certain = certainly
EU in an international political union of European countries which many Danes feel is politically intervening too much in national matters.
(Ja vi kaldte det engang for EF, Europæisk Fællesskab eller noget) men der er ingen englændere som vil forstå, hvad EF er.)
Socialdemokratiet is a national political party which, on the other hand, does not have much influence internationally speaking.
It is truly impossible to see if this diamond is real or if it is an amazingly good copy.
Muhammed Ali undoubtedly punches hard but he will most likely not be able to beat the extraordinarily fast Englishman.
Skriv et svar til: Hjælp, tak!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
