Engelsk
Northern Ireland
22. februar 2004 af
Bx (Slettet)
Er der ikke nogen der har lyst til at kigge oversættelsen efter for fejl??
Den irske republik blev selvstændig i 1922, men den nordlige del af øen blev ikke en del af den ny stat. I de seks nordøstlige grevskaber var der flertal for at forblive en del af det forenede Kongerige, fordi størsteparten af befolkningen var protestanter. De fleste irere er katolikker, men i Nordirland er mange skotske og engelske protestanter indvandret i tidens løb. De ønskede ikke at være et mindretal i et forenet Irland, der var domineret af den katolske kirke.
Siden 1922 har Nordirland været styret af den protestantiske befolkning. Religionen er dog ikke det eneste, der skiller de to grupper. Der er også vigtige sociale og økonomiske forskelle; der er flere fattige blandt katolikkerne, og også flere arbejdsløse.
I Londonderry i august 1969 begyndte en større gruppe katolske unge at kaste sten mod en protestantisk demonstration; dette var indledningen til tre dages uroligheder, som kaldes slaget om Bogside. Også i andre byer havde der været sammenstød, og den engelske regering var nødt til at sætte den britiske hær ind for at undgå en borgerkrig.
Northern Ireland
The Irish republic became independent in 1922 but the northern part of the island did not become a part of the new state. In the six northeastern counties there was a majority in favour of remaining a part of the United Kingdom because the main part of the population were Protestants. Most Irishmen are Catholics but in Northern Ireland many Scottish and English Protestants have immigrated over the years. They did not want to be a minority in a United Ireland, which was dominated by Catholic church. Since 1922 Northern Ireland has been governed by the Protestant population. But religion is not the only thing that separates the two groups. There are also important social and economic differences; there are more poor people among the Catholics and also more unemployed people. In Londonderry in August 1969 a rather large group of Catholic youngsters started throwing stones at a Protestant demonstration; this was the beginning of three days of disturbances, which are called the battle of the Bogside. Also in other towns there had been clashes and the English government had to bring the British Army into action to prevent a civil war.
Den irske republik blev selvstændig i 1922, men den nordlige del af øen blev ikke en del af den ny stat. I de seks nordøstlige grevskaber var der flertal for at forblive en del af det forenede Kongerige, fordi størsteparten af befolkningen var protestanter. De fleste irere er katolikker, men i Nordirland er mange skotske og engelske protestanter indvandret i tidens løb. De ønskede ikke at være et mindretal i et forenet Irland, der var domineret af den katolske kirke.
Siden 1922 har Nordirland været styret af den protestantiske befolkning. Religionen er dog ikke det eneste, der skiller de to grupper. Der er også vigtige sociale og økonomiske forskelle; der er flere fattige blandt katolikkerne, og også flere arbejdsløse.
I Londonderry i august 1969 begyndte en større gruppe katolske unge at kaste sten mod en protestantisk demonstration; dette var indledningen til tre dages uroligheder, som kaldes slaget om Bogside. Også i andre byer havde der været sammenstød, og den engelske regering var nødt til at sætte den britiske hær ind for at undgå en borgerkrig.
Northern Ireland
The Irish republic became independent in 1922 but the northern part of the island did not become a part of the new state. In the six northeastern counties there was a majority in favour of remaining a part of the United Kingdom because the main part of the population were Protestants. Most Irishmen are Catholics but in Northern Ireland many Scottish and English Protestants have immigrated over the years. They did not want to be a minority in a United Ireland, which was dominated by Catholic church. Since 1922 Northern Ireland has been governed by the Protestant population. But religion is not the only thing that separates the two groups. There are also important social and economic differences; there are more poor people among the Catholics and also more unemployed people. In Londonderry in August 1969 a rather large group of Catholic youngsters started throwing stones at a Protestant demonstration; this was the beginning of three days of disturbances, which are called the battle of the Bogside. Also in other towns there had been clashes and the English government had to bring the British Army into action to prevent a civil war.
Svar #1
23. februar 2004 af LilLulu (Slettet)
remaining a part of the United Kingdom - uden "a".
which was dominated by Catholic church - du behøver ikke "which was", men church skal her med stort.
Londonderry in August 1969 - tidspunkt først..
disturbances- hellere "troubles" og hellere began end started
battle of the Bogside - battle med stort.
the English government - the British government.
Jeg har lavet den før så du får alle de små rettelser med min lærer havde lavet.. c",)
which was dominated by Catholic church - du behøver ikke "which was", men church skal her med stort.
Londonderry in August 1969 - tidspunkt først..
disturbances- hellere "troubles" og hellere began end started
battle of the Bogside - battle med stort.
the English government - the British government.
Jeg har lavet den før så du får alle de små rettelser med min lærer havde lavet.. c",)
Svar #2
23. februar 2004 af Fingersen (Slettet)
udover det der er blevet rettet, så:
The Irish republic = The Irish Republic
did not become a part = did not become part. Ville måske omfurmelere hele sætningen i stedet for at bruge did not become, som egenlig lyder åndssvagt:
but the northern part of the island was not included in the new state.
du skal have which was med medmindre du skriver which the Catholic Church dominated.
Brug ikke youngsters
Sig employ the army i stedet for bring the army into action.
The Irish republic = The Irish Republic
did not become a part = did not become part. Ville måske omfurmelere hele sætningen i stedet for at bruge did not become, som egenlig lyder åndssvagt:
but the northern part of the island was not included in the new state.
du skal have which was med medmindre du skriver which the Catholic Church dominated.
Brug ikke youngsters
Sig employ the army i stedet for bring the army into action.
Skriv et svar til: Northern Ireland
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
