Samfundsfag

Samfundsfag A-niveau

30. oktober 2006 af Håbendal (Slettet)
Jeg går for tiden og overvejer hvad jeg skal vælge som valgfag i 3.G.
Jeg har ikke særlig mange interessante muligheder, så nu er jeg nået frem til at det skal være Musik B eller Samfundsfag A.

Hælder mest til samfundsfag.
Men vil gerne høre andres erfaringer med samfundsfag på A-niveau. Er det meget svært? Hvilke emner går man i dybden med?
Og er der mange store skriftlige afleveringer?

Venlig hilsen fra en nysgerrig 2.G'er

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2006 af FredeW (Slettet)

Eftersom der vel endnu ikke er nogen der har været igennem et fuldt samf A-forløb efter reformen, ville jeg råde dig til at kigge lidt i bekendtgørelsen.

Jeg kan selvfølgelig alligevel prøve at fortælle dig lidt om, hvordan samf A - før reformen - var for mig: Jeg følte ikke, at afleveringspresset var så stort - i hvert fald ikke sammenlignet med matematik og fysik på højniveau. Under alle omstændigheder er den samlede afleveringsmængde mig bekendt skåret ned efter reformen, så du "slipper" nok endnu "lettere", end jeg gjorde.

Vores undervisning var delt op i fire emner: Politik, international politik, økonomi og sociologi, hvor international politik var det "nye" emne ift. B-niveau. Under hvert af emnerne gennemgik vi så forskellige teorier og lærte om hvordan "virkeligheden" så ud.

Sværhedsgraden varierer selvfølgelig alt efter hvad man er god til.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2006 af histmag (Slettet)

Hej!
Hvis du på dinstudieretning har valgt et b-niveau samf fortsætter det til 3.g sammen med hele din klasse... så hvis du skal have et a-niveau skal du tage det seperat med et helt andet hold, og et helt andet pensum - just so you know.

Skriv et svar til: Samfundsfag A-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.