Engelsk
Oversættelse - hjælp
20. november 2006 af
DXA (Slettet)
Er der ikke nogen der lige vil rette den igennem for mig. det er forholdsord og "that"-sætninger
Øvelse 4
Parents and Children
Many parents are worried about, the fact that the time has changed. In old days, there was no need to be afraid to let one's teenage-kids go out in the evening. But now a days young people can’t go to the discos on Saturday, without making their parents worried about if they come home in one piece. The random violence has grown, without the politicians ablility to do anything about it. But in spite of, the fact that there is a danger to go out in the evening, there is no doubt about, it is impossible to forbid young people to meet.
Many parents would like to have a proof of it, that their teenagers in fact are there, where they have told their parents that they are; but the children do not want to hear speeches having to obey orders. They want to have fun, and wolud not dream about accepting a rule about the fact that they should be home at midnight. That is why there is no doubt about, the parents' night-sleep will keep on being worry, as long as they have children in the teenage-years, and be due to, that children and young people want to have fun.
In spite of, the fact that the parents love their children; they can sometimes be very annoyed about never getting enough sleep in the weekends. But in stead of having something against that the children go out in the discos in the weekends, the parents can look forward to the fact that their kids become old enough to move from home. Then old parents can go sleeping early and be happy about the fact that they can sleep over next day.
Øvelse 4
Parents and Children
Many parents are worried about, the fact that the time has changed. In old days, there was no need to be afraid to let one's teenage-kids go out in the evening. But now a days young people can’t go to the discos on Saturday, without making their parents worried about if they come home in one piece. The random violence has grown, without the politicians ablility to do anything about it. But in spite of, the fact that there is a danger to go out in the evening, there is no doubt about, it is impossible to forbid young people to meet.
Many parents would like to have a proof of it, that their teenagers in fact are there, where they have told their parents that they are; but the children do not want to hear speeches having to obey orders. They want to have fun, and wolud not dream about accepting a rule about the fact that they should be home at midnight. That is why there is no doubt about, the parents' night-sleep will keep on being worry, as long as they have children in the teenage-years, and be due to, that children and young people want to have fun.
In spite of, the fact that the parents love their children; they can sometimes be very annoyed about never getting enough sleep in the weekends. But in stead of having something against that the children go out in the discos in the weekends, the parents can look forward to the fact that their kids become old enough to move from home. Then old parents can go sleeping early and be happy about the fact that they can sleep over next day.
Svar #1
20. november 2006 af Mariposa88 (Slettet)
"that the time has changed". Du skal slette "the", da "time" bruges som et overordnet begreb.
be afraid to let -> be afraid of letting
But in spite of, the fact that... Ikke noget komma (har du skrevet flere gange)
wolud -> would (bare tastefejl)
having something against that the children go out -> having something against their/the children going out
can go sleeping -> can go to sleep (fast udtryk)
Der er flere småting, men det var lige det, jeg gad :p
be afraid to let -> be afraid of letting
But in spite of, the fact that... Ikke noget komma (har du skrevet flere gange)
wolud -> would (bare tastefejl)
having something against that the children go out -> having something against their/the children going out
can go sleeping -> can go to sleep (fast udtryk)
Der er flere småting, men det var lige det, jeg gad :p
Svar #2
20. november 2006 af Fingersen (Slettet)
Many parents are worried /about, the/ fact that /the/ time has changed.
In (the) old days, there was no /need/(reason) to be afraid /to/(of) let(ting) one's teenage/-kids/ (kids) go out in the evening.
But /now a/ (nowa)days young people /can’t/(cannot) go to /the/ discos on /S/(s)aturday(s)/,/ without /making/(worrying) their parents worried about /if/ the/y/(m) com/e/(ing) home in one piece.
/The r/(R)andom violence has grown/,/ without /the/ politicians /ablility to/(being capable of) do(ing) anything about it.
/But in spite of,/(However, despite) the fact that /there/(it) is /a/ danger(ous) to go out in the evening, there is no doubt /about,/(that) it is impossible to forbid young people to meet.
Many parents would like to have /a/ proof /of it,/ that their teenagers /in fact/(actually) are /there,/ where they have told their parents /that/ they /are/(will be); but /the/ children do not want to hear /speeches/(about) having to obey orders.
They want to have fun, and /wolud not/(would never) dream about /accepting/(complying with) a rule /about the fact that they should/(requiring them to) be home at midnight.
Alt for nu
/.../ = slettes
(...) = indsættes
MVH
Fingersen
In (the) old days, there was no /need/(reason) to be afraid /to/(of) let(ting) one's teenage/-kids/ (kids) go out in the evening.
But /now a/ (nowa)days young people /can’t/(cannot) go to /the/ discos on /S/(s)aturday(s)/,/ without /making/(worrying) their parents worried about /if/ the/y/(m) com/e/(ing) home in one piece.
/The r/(R)andom violence has grown/,/ without /the/ politicians /ablility to/(being capable of) do(ing) anything about it.
/But in spite of,/(However, despite) the fact that /there/(it) is /a/ danger(ous) to go out in the evening, there is no doubt /about,/(that) it is impossible to forbid young people to meet.
Many parents would like to have /a/ proof /of it,/ that their teenagers /in fact/(actually) are /there,/ where they have told their parents /that/ they /are/(will be); but /the/ children do not want to hear /speeches/(about) having to obey orders.
They want to have fun, and /wolud not/(would never) dream about /accepting/(complying with) a rule /about the fact that they should/(requiring them to) be home at midnight.
Alt for nu
/.../ = slettes
(...) = indsættes
MVH
Fingersen
Svar #3
20. november 2006 af Fingersen (Slettet)
slet "fact" i første linie
parents worried --> slet "worried"
That is why there is /no/(little) doubt /about,/(that) the parents' /night-/sleep will /keep on/ be/ing worry/ (disturbed)/,/ as long as they have (teenagers) /children in the teenage-years, and be due to, that children and young people/(who) want to have fun.
/In spite of,/(Despite) the fact that the parents love their children/;/(,) they can sometimes be very annoyed /about/(by) never getting enough sleep in the weekends.
But in stead of /having something against/(minding) that the(ir) children /go out in the/(visit) discos in the weekends, the parents can look forward to /the fact that/ their kids becom/e/(ing) old enough to move from home.
Then old parents can go (to) sleep/ing/ early and be happy /about the fact/ that they can sleep /over/(the) next day.
/.../ = slettes
(...) = indsættes
MVH
Fingersen
parents worried --> slet "worried"
That is why there is /no/(little) doubt /about,/(that) the parents' /night-/sleep will /keep on/ be/ing worry/ (disturbed)/,/ as long as they have (teenagers) /children in the teenage-years, and be due to, that children and young people/(who) want to have fun.
/In spite of,/(Despite) the fact that the parents love their children/;/(,) they can sometimes be very annoyed /about/(by) never getting enough sleep in the weekends.
But in stead of /having something against/(minding) that the(ir) children /go out in the/(visit) discos in the weekends, the parents can look forward to /the fact that/ their kids becom/e/(ing) old enough to move from home.
Then old parents can go (to) sleep/ing/ early and be happy /about the fact/ that they can sleep /over/(the) next day.
/.../ = slettes
(...) = indsættes
MVH
Fingersen
Skriv et svar til: Oversættelse - hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
