Samfundsfag

sso-sociologi

25. december 2006 af ASLAK (Slettet)
Hejsa.
Jeg har tænkt mig at skrive sso i samfundsfag. problemet er så bare min problemformulering. Endtil videre er mit emne: "mennesket i det senmoderne samfund". Men den endelige problemformulering er jeg ikke nået frem til, da der er så meget jeg godt kunne tænke mig at skrive om fx.: om det fornuftsstyrede og det centerløse samfund, livsstil og sociologer som Karl Marx, Emile Durkheim og Max Weber. Problemet er så bare at jeg ikke ved hvordan jeg skal koble alt det sammen ned til en fornuftig problemformulering. Håber i kan hjælpe mig med det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2006 af FredeW (Slettet)

Ikke at jeg vil påstå jeg har forstand på emnet, men det er vel dumt at koble det senmoderne samfund sammen med Marx, Durkheim og Weber. Hvis der er noget, der kobler de tre sammen er det vel, at de beskæftiger sig med overgangen fra det traditionelle til det moderne samfund - det senmoderne samfund kommer først senere og er vel for øvrigt hovedsagelig Giddens' begreb, så ville det ikke være smartere at tage fat i ham?

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2007 af Pippi75 (Slettet)

Hej ASLAK
Ved ikke mere om det er relevant for dig med et svar, men jeg har lyst til lige at sige, at det da i al fald er en MEGET bred problemformulering du har indtil nu. Så find dig en snæver problematik og arbejd udfra den. Hvis du gerne vil skrive om det senmoderne, så vil jeg da også lige sige, at NEJ det er ikke kun Giddens' begreb!! Giddens har nogle holdninger omkring en meget stor individuel frihed hos det senmoderne menneske, som andre er dybt uenige i. Du kan feks give dig i kast med Pierre Bourdieu, som har en noget mere kritisk indfaldsvinkel til "det frit vælgende individ".

Jeg synes at noget af det der kan være interessant at tage op ifht det såkaldt senmoderne, er netop den individualisering af alting, som man ser. Feks hvordan man (især fra politisk hold) ser problemer som individuelle fremfor som sociale...hmmmm...lidt svært at formulere så kort her...men altså, lad være med at tro at det senmoderne bare er noget Giddens skriver om...

Skriv et svar til: sso-sociologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.