Erhvervsret
Gældsbreve
29. december 2006 af
Dehumanized (Slettet)
Hejsa!
Er der en der vil kigge på min opgave vedr. gældsbreve??
Godt nytår:D
//
Dehumanized
Er der en der vil kigge på min opgave vedr. gældsbreve??
Godt nytår:D
//
Dehumanized
Svar #2
01. januar 2007 af Dehumanized (Slettet)
Opgaven lyder:
Safe2Live A/S har solgt et garageanlæg til autoforhandler ”KVIK-AUTO ApS”. Afdragene er hidtil blevet betalt meget ustabilt, og nu har Safe2Live nødtvunget ved aftale den 28. maj 2005 måtte acceptere alternativ betaling i form af følgende:
· Én ubetalt faktura for en privatbil Audi årgang 1991 solgt til Ib Palle for kr. 30.000, som forfalder til fuld indfrielse den 31. december 2005
· Ét navnegældsbrev fra Trine Dyremose – restgæld kr. 20.000, som forfalder til fuld indfrielse den 1. juli 2005
· Ét pantebrev i Lise Olsens sommerhus - hovedstol kr. 30.000, som skal afdrages med kr. 10.000 den 1. maj, 1. juni og 1. juli 2005
· Resten af gælden på kr. 80.000 har KVIK-AUTO indvilliget i at betalte 1. februar 2006 mod sikkerhed i et ejerpantebrev i KVIK-AUTO’s ejendom med salgslokaler.
Spørgsmål 4
A) Hvad skal SAFE2LIVE A/S gøre for at sikre sig betaling i denne situation?
B) Omfatter pantebrevet i Lise Olsens sommerhus også et helt nyt spabad købt med ejendomsforbehold for kr. 45.000 og installeret i sommerhuset i pinsen 2005?
C) Har SAFE2LIVE A/S også sikkerhed i alle de udstillede biler i KVIK-AUTO’s salgslokaler?
Du bedes give direktionen en uddybende og konkluderende redegørelse.
Min korte besvarelse:
Problem 4.1:
Problemet her er hvorledes Safe2live A/S skal agere for at sikre sig betaling.
Da der er tale om underpantsættelse skal Safe2lives A/S sørge for, at aktiverne tinglyses. Tinglysningen forekommer i bilbogen for aktiver herunder og i personbogen for hidrørende aktiver.
Problem 4.2:
Problemet er om pantebrevet i Lise Olsens sommerhus også omfatter et helt nyt spabad købt med ejendomsforbehold for 45.000 og installeret i sommerhuset i pinsen 2005.
Problem 4.3:
Problemet er om Safe2live A/S også har sikkerhed i alle de udstillede biler i KVIK-AUTO’s salgslokaler.
Da det kun fremkommer at Safe2live A/S har sikkerhed i KVIK-AUTO’s ejendom, er der ingen grundlag for at konkludere at de udstillede biler også er omfattet.
Ved godt min besvarelse er mega kort..
Safe2Live A/S har solgt et garageanlæg til autoforhandler ”KVIK-AUTO ApS”. Afdragene er hidtil blevet betalt meget ustabilt, og nu har Safe2Live nødtvunget ved aftale den 28. maj 2005 måtte acceptere alternativ betaling i form af følgende:
· Én ubetalt faktura for en privatbil Audi årgang 1991 solgt til Ib Palle for kr. 30.000, som forfalder til fuld indfrielse den 31. december 2005
· Ét navnegældsbrev fra Trine Dyremose – restgæld kr. 20.000, som forfalder til fuld indfrielse den 1. juli 2005
· Ét pantebrev i Lise Olsens sommerhus - hovedstol kr. 30.000, som skal afdrages med kr. 10.000 den 1. maj, 1. juni og 1. juli 2005
· Resten af gælden på kr. 80.000 har KVIK-AUTO indvilliget i at betalte 1. februar 2006 mod sikkerhed i et ejerpantebrev i KVIK-AUTO’s ejendom med salgslokaler.
Spørgsmål 4
A) Hvad skal SAFE2LIVE A/S gøre for at sikre sig betaling i denne situation?
B) Omfatter pantebrevet i Lise Olsens sommerhus også et helt nyt spabad købt med ejendomsforbehold for kr. 45.000 og installeret i sommerhuset i pinsen 2005?
C) Har SAFE2LIVE A/S også sikkerhed i alle de udstillede biler i KVIK-AUTO’s salgslokaler?
Du bedes give direktionen en uddybende og konkluderende redegørelse.
Min korte besvarelse:
Problem 4.1:
Problemet her er hvorledes Safe2live A/S skal agere for at sikre sig betaling.
Da der er tale om underpantsættelse skal Safe2lives A/S sørge for, at aktiverne tinglyses. Tinglysningen forekommer i bilbogen for aktiver herunder og i personbogen for hidrørende aktiver.
Problem 4.2:
Problemet er om pantebrevet i Lise Olsens sommerhus også omfatter et helt nyt spabad købt med ejendomsforbehold for 45.000 og installeret i sommerhuset i pinsen 2005.
Problem 4.3:
Problemet er om Safe2live A/S også har sikkerhed i alle de udstillede biler i KVIK-AUTO’s salgslokaler.
Da det kun fremkommer at Safe2live A/S har sikkerhed i KVIK-AUTO’s ejendom, er der ingen grundlag for at konkludere at de udstillede biler også er omfattet.
Ved godt min besvarelse er mega kort..
Svar #3
01. januar 2007 af Cas_sen (Slettet)
Spørgsmål 4.A.
Ad. ubetalt faktura kr. 30.000)
Faktura = simple gældsbreve = navnegældsbrev GBL §26. Sikringsakten er denuncuation GBL §31
Ad. navnegældsbrev)
Navnegældsbrev er omsætningsgældsbrev §11 stk. 2 nr. 4. Sikringsakten er at have originalt gældsbrevet i hænde GBL §22
Ad. pantebrev)
TL§ 9 - Pantebrevet skal tinglyses. TL §1, stk. 2 og §5
Ad. ejerpantebrev)
TL§ 9 - Ejerpantebrevet skal tinglyses. TL §1, stk. 2 og §5
Spørgsmål 4.B
TL §38 – ejendomsforbehold bortfalder
Spørgsmål 4.C
Pantet omfatter også driftsmateriel og inventar jf TL§ 37, stk. 1., 1. led.
Det var min besvarelse ultra kort :-)
Med venlig hilsen
Caper Larsen
BeståHH www.forum.bestaahh.dk
Ad. ubetalt faktura kr. 30.000)
Faktura = simple gældsbreve = navnegældsbrev GBL §26. Sikringsakten er denuncuation GBL §31
Ad. navnegældsbrev)
Navnegældsbrev er omsætningsgældsbrev §11 stk. 2 nr. 4. Sikringsakten er at have originalt gældsbrevet i hænde GBL §22
Ad. pantebrev)
TL§ 9 - Pantebrevet skal tinglyses. TL §1, stk. 2 og §5
Ad. ejerpantebrev)
TL§ 9 - Ejerpantebrevet skal tinglyses. TL §1, stk. 2 og §5
Spørgsmål 4.B
TL §38 – ejendomsforbehold bortfalder
Spørgsmål 4.C
Pantet omfatter også driftsmateriel og inventar jf TL§ 37, stk. 1., 1. led.
Det var min besvarelse ultra kort :-)
Med venlig hilsen
Caper Larsen
BeståHH www.forum.bestaahh.dk
Skriv et svar til: Gældsbreve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
