Engelsk
a/the
09. januar 2007 af
Lisa02 (Slettet)
Hvornår skriver man A og hvornår THE
FX. Michael, a/the nephew of me.
er der en bestem regel?
FX. Michael, a/the nephew of me.
er der en bestem regel?
Svar #1
09. januar 2007 af McMaster (Slettet)
Ja, det er jo en bestemt og ubestemt artikel.
en bil / bilen
I dit eksempel afhænger det af, om du tidligere har nævnt din nevø. Hvis ikke vil han tiltales ubestemt, altså "a nephew of mine". Hvorimod hvis læseren er bekendt med ham "the nephew of mine".
en bil / bilen
I dit eksempel afhænger det af, om du tidligere har nævnt din nevø. Hvis ikke vil han tiltales ubestemt, altså "a nephew of mine". Hvorimod hvis læseren er bekendt med ham "the nephew of mine".
Svar #3
10. januar 2007 af SomeOneMore (Slettet)
#2 Som #1 skriver, bruger man a/the som følgende:
en bil = a car (ubestemt artikel)
Bilen = The car (bestemt artikel)
Det samme gør sig gældende mere eller mindre altid, hvilket derfor også gælder for billede (eller mener du bileN istedet for biled?)
Når det er en bestemt bil, altså BILEN (Lige netop en helt bestemt mærke, farve og udstyrsmodel), er det "bestemt artikel". Er der derimod blot tale om en helt tilfældig bil, altså EN BIL (uden nærmere præcision), er det "ubestemt artikel", da der jo ikke er tale om en helt bestemt bil.
en bil = a car (ubestemt artikel)
Bilen = The car (bestemt artikel)
Det samme gør sig gældende mere eller mindre altid, hvilket derfor også gælder for billede (eller mener du bileN istedet for biled?)
Når det er en bestemt bil, altså BILEN (Lige netop en helt bestemt mærke, farve og udstyrsmodel), er det "bestemt artikel". Er der derimod blot tale om en helt tilfældig bil, altså EN BIL (uden nærmere præcision), er det "ubestemt artikel", da der jo ikke er tale om en helt bestemt bil.
Skriv et svar til: a/the
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
