Andre fag

Kortfilm

29. januar 2007 af Zuco (Slettet)
Hej derude. Er der nogen der har lavet et kortfilm i mediefag på under 6 min.? I så fald med et godt resultat? Eller bare nogle forslag? Det er fordi vi ikke rigtig ved hvad filmen skal handle om... Mangler inspiration! Skriv endelig hvis du har lavet noget, eller bare har et godt råd! Mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2007 af SomeOneMore (Slettet)

Vi lavede en "western" (det skulle være postmoderne, så det er ikke en decideret western). Vi skulle forsvare den individuelt til eksamen, og gruppens karakterer lå mellem 10 og 13, så eftersom filmen lagde udgangspunktet for karakteren, må det have været til 10 eller 11.

Men når det så er sagt, må I have et emneafgrænsing at forholde jer til, og have gjort jer nogle overvejelser. Skal det være en fiktion, fakta eller den blanding, som oftest er gældende i medierne i dag, faktion. Altså skal det sætte fokus på et samfundsmæssig problem, tage et emne op til debat, eller blot udbrede en uhjælpelig latter hos seerne? Ydermere hvilken genre havde i forestillet jer at anvende til at fremstille budskabet (hvis et sådan overhovedet skal være i filmen)?

Svar #2
29. januar 2007 af Zuco (Slettet)

Nej, altså der er ikke så store krav, da det er mediefag på C-niveau... Det eneste er at den ikke må fylde over 6 min. Vi er blevet enige om at lave fiktion. Da det er det letteste.. Men om hvad, ved vi ikke rigtigt.. I princippet kunne alt gå an? Men vi vil gerne have en handling der er sammenhængende og god! Såå?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2007 af Hannibal den store (Slettet)

http://www.youtube.com/watch?v=MYwJZhBlYVw

Her er min mediefagsgruppes film som egentlig opstod ved at vi sad 5 og skrev alt vi synts der ville være fedt at lave noget med op på en tavle hvorefter vi fik en historie ud af det. Det er lidt utraditionelt, men det virker faktisk.

Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2007 af SomeOneMore (Slettet)

#2 Husk på, at det vigtige er ikke indholdet. Indholdet er ofte blot for at man selv synes det er sjovt. Det vigtigste er de filmiske/filmtekniske virkemidler! Vi lavede det også kun på C niveau. De 3 klassiske film er 1)Krimi (som #3) 2)Gyser 3)"ubegavede" komedier.

Jeg har også været med til at lave en sitcom (genren er bl.a. kendt for serierne Friends og Langt fra las vegas), men hvor vi tvistede humoren til en meget tør en af slagsen. Hvis man har lige så speciel humor som os der lavede den, er filmen meget sjov, med dens forskellige karakteristiker, men hvis ikke, tænker man bare nåh....

Anyway Hvis det skal være fiktion, og I ikke selv kan komme på noget overhovedet, vil jeg gerne foreslå at i tænker postmoderne (såfremt i har arbejdet med det). Mulighederne er næsten uendelige i så fald, og man kan f.eks. blande gys med tegnefilm. Et mindre vellykket eksempel herpå er f.eks. Doom (3) filmen. Men ved postmodernisme kan man i rig omfang lege med symboler og forskellige tekniske virkemidler, hvis man synes det er sjovt. Postmodernisme er jo netop baseret på, at "alt er tilladt". Dog skal man stadig kunne bruge det med omtanke, og forsvarer sine valg/handlinger, da der ellers ikke er meget mening bag det.

Svar #5
30. januar 2007 af Zuco (Slettet)

#3 Jeg kunne godt li' den. Den var da meget god!
#4 Ja, selvfølgelig skal det være sjovt. Tror vi vælger at lave noget i retning af krimi eller gys. Eller det er der i hvert fald stemning for. Nej, vi har ikke arbejdet med postmodernisme. Tror også det ville være for svært... Kender I nogle ellers gode handlinger?

Skriv et svar til: Kortfilm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.