Andre fag

Hjernevrider... nysgerrig?

21. marts 2004 af Jolly (Slettet)
*hehe* hvis der er nogen som kan eller har mod på denne "lille" opgave så...HELD OG LYKKE!

"En larve har gemt sig i et 90 cm højt træ, der står i en potte ved hoveddøren. Hver dag kravler larven 10 cm op ad stammen, men i løbet af natten glider den syv cm ned igen.
Hvor mange dage er larven om at nå op til toppen af træet?"

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2004 af Samuel (Slettet)

Tja, det er da nemt nok.

10cm-7cm=3cm.

90cm/3cm=30

, dvs. der går 30 dage før larven når toppen af træet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2004 af Samuel (Slettet)

Tja, det er da nemt nok.

10cm-7cm=3cm.

90cm/3cm=30

, dvs. der går 30 dage før larven når toppen af træet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2004 af Samuel (Slettet)

ups :P

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2004 af Ktulu (Slettet)

ja den kravler jo bare 3 cm op om dagen - selv jeg som sproglig og dybt anmatematisk kan svare på det... (:

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2004 af Samuel (Slettet)

Ihhh, hvor er du dygtig, Ktulu :P

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

hehe :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2004 af iB (Slettet)

#4 + #5
Jeg er næsten mest mest inponeret over udtrykket "anmatmatisk", men nu er han jo sproglig, så..... ;o)

Svar #8
21. marts 2004 af Jolly (Slettet)

Ja teoretisk er det rigtigt at det giver 30. 90/(10-7)

MEN allerede dag 27 er larven nået 3*27 =81 cm op.
Næste dag, den 28., kravler den de sidste 9 til toppen. :-P


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2004 af Ray (Slettet)

he he den var god Jolly

Så fik de andre den...

Hilsen Ray

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2004 af erdos (Slettet)

Samuel, skam dig! Ktulu er da undskyldt...

Svar #11
21. marts 2004 af Jolly (Slettet)

Har I mod på endnu en hjernevrider? :-P

"Da hr. Jensen stiger på Bussen i Hobro, spørger chaufføren, hvor gammel Jonas er. >min søn er fem gange så gammel som min datter,< svarer Hr. Jensen >og min kone er fem gange så gammel som min søn. Jeg selv er dobbelt så gammel som min kone, og bedstemor er lige så gammel som os alle tilsammen. Bedstemor fylder 81 år.
Hvor gammel er Jonas?

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. marts 2004 af Ray (Slettet)

Hmmm skal lige tænke over den, men svaret kommer meget snart....

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. marts 2004 af erdos (Slettet)

5 år... Men så er der også regnet med at bedstemor ER 81 år...

Svar #14
21. marts 2004 af Jolly (Slettet)

SUPER GODT GÅET KALLE!!! :D

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. marts 2004 af erdos (Slettet)

Man kan jo bare opstille en ligning:

81 = x/5 + x + 5x + 2*5*x = x(1/5 + 1 + 5 + 10)

<=>

81 / 16,2 = 5

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Bedstemor er kun 80! :D
ALtså er sønnen 5*80/81 år :D

Brugbart svar (0)

Svar #17
21. marts 2004 af erdos (Slettet)

Kom med nogle flere...

Brugbart svar (0)

Svar #18
21. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

81/80 mener jeg :)

Svar #19
21. marts 2004 af Jolly (Slettet)

Her er en til:

"Julia har en æske med to slags stjerner: nogle med seks takker og nogle med otte takker. Hun tæller, at der i æsken er otte stjerner med i alt 54 takker.

Hvor mange seks-takkede er der?"

Brugbart svar (0)

Svar #20
21. marts 2004 af erdos (Slettet)

#16 ---> Det skriver jeg jo så også...

Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 62 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.