Andre fag

SSO mistænkt for snyd...

12. februar 2007 af RN1807 (Slettet)
En fra min klasse, mr. perfect, er mistænkt for snyd med SSO opgaven. Alle fra klassen ved, at ham her MR. X/Mr. perfect aldrig snyder, han ligger rigtig højt opppe på karakterskalaen i næsten alle fag. Han kunne ikke drømme om at snyde i SSO opgaven.

Men alligevel, så findes der åbenbart en opgave der ligner meget de idéer og tanker som mr. X har gjort sig om en bog. Der er desuden perspektiveret til selvsamme novelle.

Nu var det vidst ikke meningen at vi andre i klassen skulle have det at vide, men han kunne ikke la' være med at fortælle at dansk læreren havde fortalt ham den nyhed.

Jeg føler mig sikker på at han aldrig kunne finde på at snyde, men hvad er der egentlig for regler for hvornår en elev kan mistænkes/bortvises for snyd med SSO opgaven?

hvad for kriterier, fordi det kan vel ikke være første gang i historien at en elev har siddet med næsten de samme ideer om en bog, som en anden.

Er det med i lærerbudgettet til censor, at vedkommende skal sidde og læse samtlige opgaver skrevet om den her bog igennem?.. fordi det virker utrolig pudsigt det her, jeg troede knap nok at der var nogen kontrol med tidligere skrevne opgaver.

RN

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2007 af Peden (Slettet)

Med hensyn til checks så ved jeg at der findes software der kan "afsløre" sådanne forhold. Når det så er sagt så er jeg sikker på at de afsløringer af snyd der sker ender i en tilståelse. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig at en person der ikke har snydt ikke vil kæmpe til det sidste for at bevise sin uskyld.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2007 af allan_sim

#0.
Citat fra studenter- og hf-eksamensbekendtgørelsen:

"Kapitel 7

Den større skriftlige opgave

§ 36.
Stk. 3. § 22 finder tilsvarende anvendelse på den større skriftlige opgave, hvis det konstateres, at eksaminanden ikke selv har udarbejdet besvarelsen af den større skriftlige opgave, eller at væsentlige dele af besvarelsen er afskrift fra eller omskrivning af ikke angivne kilder, herunder eksaminandens egne tidligere bedømte skriftlige arbejder.

Stk. 4. Opstår der formodning om, at der foreligger en situation, som er omfattet af stk. 3, kan rektor/forstander indkalde eksaminanden til en samtale med deltagelse af faglæreren/vejlederen om besvarelsens indhold. Hvis eksaminanden er undergivet forældremyndighed, skal forældremyndighedens indehaver underrettes og tilbydes mulighed for at overvære samtalen. Hvis det under samtalen konstateres, at der foreligger en situation efter stk. 3, bortviser rektor/forstander eksaminanden fra skolen/kurset. Bortvises eksaminanden ikke, men rektor/forstander finder, at formodningen bekræftes gennem samtalen, dog uden at der entydigt foreligger en situation efter stk. 3, udarbejder rektor/forstander en indberetning til ministeriet, der træffer afgørelse i sagen. Eksaminanden skal, før indberetningen indsendes til ministeriet, inden for en frist på en uge have lejlighed til at kommentere indberetningen. Eksaminandens eventuelle kommentar medsendes til ministeriet.

Stk. 5. En ny større skriftlig opgave kan tidligst udarbejdes i det følgende undervisningsår. Rektor/forstander fastsætter tidspunktet for den nye større skriftlige opgave."

Og nej - der er bestem ikke tid til at læse samtlige opgaver om et givet emne igennem, men derfor kan man jo godt genkende dele af en opgave - censorkorpset på sso er begrænset, og dermed får censorerne mange opgaver gennem hænderne i løbet af årene.

Skriv et svar til: SSO mistænkt for snyd...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.