Engelsk
Referat..
22. marts 2004 af
StickOutYaWrist (Slettet)
Nogle der har lyst til at tjekke grammatik, stavefejl osv.. Bar lige hurtigt? Min lærer er allerede ik særlig glad for mig.. Skulle gerne aflevere en næsten pletfri opg! ;)
Inuits in cyberspace
In her article Inuit in cyberspace, Line Reeh talks mainly about Inuit’s communicating beyond the long distances, and defining their culture.
The citizens in Pond Inlet use the internet instead of travelling physically, for instance, to sell their local handicrafts, and to get all the information’s they need.
The reason, they try to break some of the isolation, is that it is challenging to interact with other people when there is only a tiny population, and a land as huge as West Europe. The internet in Nunavut means more to the people then just being a tool. It is about being heard having a voice to the rest of the world.
Nunavut haven’t completely found itself as a society. From being oppressed by Canada they now have their own flag, own government, and parliament. They want to develop their personal identity.
Lately the development has been moving so fast it is hard to say what a Inuit, in fact, is. Line Reeh put it this way (p. 2) “That you have a need to discuss, and define who you are is not odd if you, take into account, how much life in Nunavut has changed on a small amount of years.”
They try to set up computers on public places, like schools, because it is too expensive for private households to have a internet connection. The author argues that children this way can be more aware of their culture, and make them more proud of who they are, and where they come from.
Inuits in cyberspace
In her article Inuit in cyberspace, Line Reeh talks mainly about Inuit’s communicating beyond the long distances, and defining their culture.
The citizens in Pond Inlet use the internet instead of travelling physically, for instance, to sell their local handicrafts, and to get all the information’s they need.
The reason, they try to break some of the isolation, is that it is challenging to interact with other people when there is only a tiny population, and a land as huge as West Europe. The internet in Nunavut means more to the people then just being a tool. It is about being heard having a voice to the rest of the world.
Nunavut haven’t completely found itself as a society. From being oppressed by Canada they now have their own flag, own government, and parliament. They want to develop their personal identity.
Lately the development has been moving so fast it is hard to say what a Inuit, in fact, is. Line Reeh put it this way (p. 2) “That you have a need to discuss, and define who you are is not odd if you, take into account, how much life in Nunavut has changed on a small amount of years.”
They try to set up computers on public places, like schools, because it is too expensive for private households to have a internet connection. The author argues that children this way can be more aware of their culture, and make them more proud of who they are, and where they come from.
Svar #1
23. marts 2004 af Fingersen (Slettet)
Ville måske sæt gåseøjne omkring titel på artiklen.
talks mainly = mainly talks
Inuit's communication beyond the... = communication between Inuits over long distances
definition their cultures = and what has made their culture what it is today/what their culture is like
flyt to sell their op bag efter internettet.
Lav "to get all the information they want" om til en selvstændig stigning. Sådan her:
They also use it to get the information they need.
The reason.... = They try to break some of the isolation because it is...
Behøver ikke komma foran and.
West Europe = Western Europe.
land = continent
then = than
just being a tool = communications tool.
It is about = It is their voice to...
haven't = has not
found itself as a society = become what we consider as a fully established society.
From being... = Having been oppressed by Canada earlier, they....
personal identity = an identity of their own.
Lately... = Lately, Iniut has developed so fast that is hard to tell what it is.
Line Reeh put it this way on page 2:
Din kommasætning i citatet skal ændres markant. Dette citat er noget du selv har konstrueret ud fra noget i teksten ikke og ikke noget der står der vel?
They try to set up computer in public places like schools because it is too expensive...
a internet... = an internet
MVH
Fingersen
PS: angående det citat. Lad lige høre fra dig hvis det jeg har skrevet ovenfor er tilfældet, hvilket jeg er 100% sikkert på det er.
talks mainly = mainly talks
Inuit's communication beyond the... = communication between Inuits over long distances
definition their cultures = and what has made their culture what it is today/what their culture is like
flyt to sell their op bag efter internettet.
Lav "to get all the information they want" om til en selvstændig stigning. Sådan her:
They also use it to get the information they need.
The reason.... = They try to break some of the isolation because it is...
Behøver ikke komma foran and.
West Europe = Western Europe.
land = continent
then = than
just being a tool = communications tool.
It is about = It is their voice to...
haven't = has not
found itself as a society = become what we consider as a fully established society.
From being... = Having been oppressed by Canada earlier, they....
personal identity = an identity of their own.
Lately... = Lately, Iniut has developed so fast that is hard to tell what it is.
Line Reeh put it this way on page 2:
Din kommasætning i citatet skal ændres markant. Dette citat er noget du selv har konstrueret ud fra noget i teksten ikke og ikke noget der står der vel?
They try to set up computer in public places like schools because it is too expensive...
a internet... = an internet
MVH
Fingersen
PS: angående det citat. Lad lige høre fra dig hvis det jeg har skrevet ovenfor er tilfældet, hvilket jeg er 100% sikkert på det er.
Svar #2
23. marts 2004 af Katrine (Slettet)
Men hvis citatet er taget direkte fra teksten, så må du nok hellere lige skrive (sic) bagefter, så din lærer ved, at det altså ikke er dig, som er så dårlig til engelsk tegnsætning.
Skriv et svar til: Referat..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
