Andre fag
TI-89 HJÆLP
26. februar 2007 af
MrJonas (Slettet)
Goddag..
Tænkte, er der nogen af jer der ved hvordan man løser vektorer i planen på lommeregneren? Har fundet ud af hvordan man krydser. Men ved ikke hvordan jeg finder konstanterne x,u og t (dem der bestemmer længden)
Skal løse ligningen:
[5,4,3]+u*[1,2,4]+t*[5,0,-2] = [9,-7,5]+x*[-2,11,-5]
Håber i forstår opstillingen.
Tænkte, er der nogen af jer der ved hvordan man løser vektorer i planen på lommeregneren? Har fundet ud af hvordan man krydser. Men ved ikke hvordan jeg finder konstanterne x,u og t (dem der bestemmer længden)
Skal løse ligningen:
[5,4,3]+u*[1,2,4]+t*[5,0,-2] = [9,-7,5]+x*[-2,11,-5]
Håber i forstår opstillingen.
Svar #1
26. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)
Så vidt jeg lige husker er 89'eren ikke så glad for ligninger med vektorer, prøv at skrive
solve([5,4,3]+u*[1,2,4]+t*[5,0,-2]=[9,-7,5]+x*[-2,11,-5],{u,t,x})
og se om du får et resultat. Ellers må du omformulere det til tre ligninger med tre ubekendte (en ligning for hhv. første, andet og tredje koordinat) og løse det på den led.
solve([5,4,3]+u*[1,2,4]+t*[5,0,-2]=[9,-7,5]+x*[-2,11,-5],{u,t,x})
og se om du får et resultat. Ellers må du omformulere det til tre ligninger med tre ubekendte (en ligning for hhv. første, andet og tredje koordinat) og løse det på den led.
Svar #2
26. februar 2007 af MrJonas (Slettet)
okay prøver.. så nemlig der var en der havde løst det i derive, og tænkte at en TI-89 muligvis kunne noget af det samme
Skriv et svar til: TI-89 HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
