Andre fag

Oversættelse

23. marts 2004 af Av min tand (Slettet)
En af Hollywoods gamle temaer, som man har fået ind med modermælken, blev påny taget op i 1990 i Kevin Costners film "Danser med uvle".
Filmens hovedperson, John Dunbar, spilles af Costner selv, som bliver dagens helt, da han udviser et usædvanligt heltemod i et af den amerikanske borgerkrigs blodigste slag. Hans mod belønnes med en forflyttelse.
Efter to ugers rejse når han endelig frem til Amerikas grænse (frontier)et forladt fort på prærien. Hans enesteselvskab er i begyndelsen en ulv. Men efter få dages ensomhed får han besøg af to af Lakotastammens ledere. Hans forsøg på at etablere kontakt og venskab med disse indfødte skildres malerisk gennem såvel filmens bileder som dens lyd. Når man taler om lyd, bør det også bemærkes, at indianernes sprog i filmen er deres eget og ikke engelsk.
Kritikernes reaktioner på filmen har været meget forskellige, lige fra fordømmelse til lovprisning. Efter filmens slutscene lades publikum tilbage med spørgsmålet : er dette Amerikas nye syn på indianerne, eller er det blot en fortsættelse af John Fords westerns? Et faktum er det imidlertid, at Costners film modtog ikke mindre end 7 af Hollywoods eftertragtede Oscar-statuetter.




Svar #1
23. marts 2004 af Av min tand (Slettet)

her kommer min oversættelse.

One of Hollywoods´ oldest them, we have came in with breast milk, went on new taken up in 1990 in Kevin Costner´s film "Dancing with wolf´s"
The film´s main character, John Dunbar is played by Costner himself, who becomes the hero of the day, then he is send out on one unusul heroisme in one of the americans civil wars bloodyst battel. His courage is rewarded with a relocation. After two weeks of travelling he gets finaly to Americans frontier, artikel abandet fort on the prairie in his start. His only company is a wolf. But after a few days of loneliness he gets a visit attimpt at establishim contact and friendship with these natives is described picturesquely, through. Well as the film´s picture as its sound. When we are taking about sound, it should also be noticed that the Indians´ language in the film is there own and not English.
The reviewers´ reaktions on the film have been very various, from condemnation to yhe praise. After the film´s ending scene the audience is guided back with question : Is this Americans new look on the Indians, or is it just a acontinuation of John Fords´ westerns? One fact it however, that Costner´s film receviced no less then 7 Hollywood´s most sougth after Oscar-statue.


Svar #2
23. marts 2004 af Av min tand (Slettet)

er der nogle som der vil være så venlig at rette den.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2004 af darkseer (Slettet)

her er en frit fra leveren


One of Hollywood’s oldest themes which has been known since early times was yet again brought into play in Kevin Costner’s motion picture “Dancing with Wolves” from 1990.
The main character in movie John Dunbar, who is played by Costner himself, becomes the hero of the day when he displays exceptional heroism in one of the bloodiest battles of the American Civil War. His heroism is rewarded with a transfer. After two weeks journey he finally reaches the American Frontier, a deserted fort on the prairie. At the beginning his only companion is a wolf. However, after a few days with solitude he is visited by two chiefs/leaders from the Lakota tribe. His efforts to establish contact and friendship with these natives are portrayed picturesque through both the picture and the sound of the movie. When talking about the sound is should also be mentioned that the language of the Indians is in fact their own and not English. The critics’ reactions to the movie have been mixed from condemnation to admiration. After the final of the movie the viewers are left with one question: is this America’s new way of seeing the Indians or is it simply a continuation of the John Ford westerns? One fact remains clear Costner’s movie received not less than 7 of Hollywood’s desirable Oscar statuettes.

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2004 af Fingersen (Slettet)

oldest = old

komma efter themses og før was


which has been known since early times = which one drank in with one's mother's milk

komma efter themses og før was

in movie = in the movie/of the movie

become = kunne også være is bare

weeks = weeks'

komma efter journey

Ville have rykket his only companion hen i begyndelsen før at the beginning, men ok.

few days with... = few days of....

he is visited = two chiefs of the Lokota Tribe pay him a visit/drop in on...

picturesque = picturesquely

the picture = the pictures

should = it also ought to be....

the language of the Indians = the Indians' language

in fact kan godt slettes.


The critics’ reactions to the movie have been mixed from condemnation to admiration = ... have been different, from...

After the final of the movie... = After the final scene...

komma efter scene.

the viewers = bare viewers eller audience

one question = the question

America's = ville måske bruge the U.S.'s

eller omformulerer sætningen til:

Is this the new way of how Americans see Indians or is it simply a continuation of John Ford's westerns?

One fact... = One fact/Fact is, however, that Costner's movie received no less than 7 of Hollywood's desired Oscar statuettes

MVH
Fingersen


Skriv et svar til: Oversættelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.