Engelsk
Oversættelse
30. marts 2004 af
chili (Slettet)
USA's præsident
Den amerikanske præsident vælges hvert fjerde år i november, men overtager ikke embedet før d. 20. januar. Dette skaber ofte usikkerhed og forvirring andre lande. Hvem styrer landet i denne peri-ode? Resultatet er tit, at USA udenrigspolitik går i stå. Dette bliver særligt klart, hvis den nye præ-sident ikke tilhører det samme parti som sin forgænger.
Hele verden følger med spænding og interesse det amerikanske præsidentvalg. Alle håber på en positiv udvikling i forholdet imellem de to supermagter. Amerikanerne er selv mere interesseret i hvad deres præsident vil gøre ved inflationen, arbejdsløsheden, fattigdommen, energikrise osv.
Amerikanerne har en næsten sygelig interesse for præsidentkandidaternes privatliv. Vælgerne tole-rerer ikke noget tegn på svaghed, hverken hos kandidaterne selv eller hos noget medlem af familien. Således forspildte senator Muskie fra Maine sin chance for at blive nomineret som det demokratiske partis kandidat i 1972, fordi han brød sammen i TV, da en journalist konfronterede ham med et ryg-te om, at hans kone var alkoholiker.
Præsidentens magt er enorm med hensyn til udenrigspolitik. Den er mere begrænset, hvad angår indenrigspolitik, hvor han må dele magten med kongressen. Den lovgivende magt ligger hos kon-gressen, som består af to kamre: senatet (to senatorer fra hver, af de 50 stater) og repræsentanternes hus (hvor staterne er repræsenteret i forhold til deres folketal ).
Det særlige ved det amerikanske system er, at selv om f.eks. det republikanske parti har flertal i begge kamre, kan kongressen meget vel stemme imod republikansk præsident. Det er i det hele ta-get et under, at nogen ønsker at stille op til præsidentvalget i USA.
President of the United States
The American president is elected every fourth year in November, but does not take over office until January 20th. This often creates insecurity and confusing in other countries. Who rules the country in that period? The result is often that United States’ foreign policy stops. This especially becomes clearer, if the new president does not belong to the same party as his predecessor.
The whole world follows with excitement and interest the American presidential election. Everyone hopes for a positive development in the relations between the two superpowers. The Americans are more interested in what their president would do about the inflation, the unemployment, poverty, energy crisis ect.
Americans almost have a morbid interest for the presidential candidates’ private lives. The voters do not tolerate any sign of weakness neither at the candidates themselves nor with any other mem-ber of the family.
That way Senator spilled his chance to be nominated as the Democratic Party’s candidate I 1972, because he broke down in TV when a journalist confronted him with a rumor, about his wife being an alcoholic.
The president’s power is enormous as regards to foreign policy. It’s more limited as to domestic policy, where he has to share the power with the congress. The legislative power lies with the con-gress, which consists of two chambers; the senate (two senators from each state) and the representa-tives’ house (where the states are represented in proportion to their population.)
The special about the American system is that even if the Republican Party has great majority in both chambers, the congress can very well vote against the republican president. ……… it is a wonder a if anyone would run for the presidential election in the US.
Den amerikanske præsident vælges hvert fjerde år i november, men overtager ikke embedet før d. 20. januar. Dette skaber ofte usikkerhed og forvirring andre lande. Hvem styrer landet i denne peri-ode? Resultatet er tit, at USA udenrigspolitik går i stå. Dette bliver særligt klart, hvis den nye præ-sident ikke tilhører det samme parti som sin forgænger.
Hele verden følger med spænding og interesse det amerikanske præsidentvalg. Alle håber på en positiv udvikling i forholdet imellem de to supermagter. Amerikanerne er selv mere interesseret i hvad deres præsident vil gøre ved inflationen, arbejdsløsheden, fattigdommen, energikrise osv.
Amerikanerne har en næsten sygelig interesse for præsidentkandidaternes privatliv. Vælgerne tole-rerer ikke noget tegn på svaghed, hverken hos kandidaterne selv eller hos noget medlem af familien. Således forspildte senator Muskie fra Maine sin chance for at blive nomineret som det demokratiske partis kandidat i 1972, fordi han brød sammen i TV, da en journalist konfronterede ham med et ryg-te om, at hans kone var alkoholiker.
Præsidentens magt er enorm med hensyn til udenrigspolitik. Den er mere begrænset, hvad angår indenrigspolitik, hvor han må dele magten med kongressen. Den lovgivende magt ligger hos kon-gressen, som består af to kamre: senatet (to senatorer fra hver, af de 50 stater) og repræsentanternes hus (hvor staterne er repræsenteret i forhold til deres folketal ).
Det særlige ved det amerikanske system er, at selv om f.eks. det republikanske parti har flertal i begge kamre, kan kongressen meget vel stemme imod republikansk præsident. Det er i det hele ta-get et under, at nogen ønsker at stille op til præsidentvalget i USA.
President of the United States
The American president is elected every fourth year in November, but does not take over office until January 20th. This often creates insecurity and confusing in other countries. Who rules the country in that period? The result is often that United States’ foreign policy stops. This especially becomes clearer, if the new president does not belong to the same party as his predecessor.
The whole world follows with excitement and interest the American presidential election. Everyone hopes for a positive development in the relations between the two superpowers. The Americans are more interested in what their president would do about the inflation, the unemployment, poverty, energy crisis ect.
Americans almost have a morbid interest for the presidential candidates’ private lives. The voters do not tolerate any sign of weakness neither at the candidates themselves nor with any other mem-ber of the family.
That way Senator spilled his chance to be nominated as the Democratic Party’s candidate I 1972, because he broke down in TV when a journalist confronted him with a rumor, about his wife being an alcoholic.
The president’s power is enormous as regards to foreign policy. It’s more limited as to domestic policy, where he has to share the power with the congress. The legislative power lies with the con-gress, which consists of two chambers; the senate (two senators from each state) and the representa-tives’ house (where the states are represented in proportion to their population.)
The special about the American system is that even if the Republican Party has great majority in both chambers, the congress can very well vote against the republican president. ……… it is a wonder a if anyone would run for the presidential election in the US.
Svar #1
01. april 2004 af Fingersen (Slettet)
ville måske bruge on foran månedsbetegnelsen i anden sætning. Nogenlunde sådan her:
on the 20th of January
confusing = confusion
rules = governs
in that period = in this period
bestemt artikel foran United States = the United States
dette bliver særligt klart = This becomes particularly obvious if the....
i forholdet = in the relationship
Behøver ikke the foran Americans
would do about = is going to do about
almost have... = have an almost morbid interest in the presidential...
weakness in or ikke at. Ligesom man siger there was strength left in him.
Omformuler
That way Senator spilled his chance to be nominated as the Democratic Party’s candidate I 1972, because he broke down in TV when a journalist confronted him with a rumor, about his wife being an alcoholic.
til:
That is how senator Muskie of Main wasted his chance of becoming nominated as candidate for the Democratic party in 1979 when a journalist on TV confronted him with a rumour....
The president's power is enormous when it comes to foreign policy.
skil It's ad
Flyt as to... op forest i sætning. Sæt et komma herefter og skriv så sætningen som du ellers har gjort.
congress = Congress
the senate = the Senate
the house of representatives' = the House of Representatives
lies with = is vested with (bruger dette
from each state = from each of the 50 states
Republican Party = Republican party
great majority = bare majority
find andet ord end very well = lidt for meget danisme her
it is a wonder.... = It is actually a wonder that anyone wants to run for...
on the 20th of January
confusing = confusion
rules = governs
in that period = in this period
bestemt artikel foran United States = the United States
dette bliver særligt klart = This becomes particularly obvious if the....
i forholdet = in the relationship
Behøver ikke the foran Americans
would do about = is going to do about
almost have... = have an almost morbid interest in the presidential...
weakness in or ikke at. Ligesom man siger there was strength left in him.
Omformuler
That way Senator spilled his chance to be nominated as the Democratic Party’s candidate I 1972, because he broke down in TV when a journalist confronted him with a rumor, about his wife being an alcoholic.
til:
That is how senator Muskie of Main wasted his chance of becoming nominated as candidate for the Democratic party in 1979 when a journalist on TV confronted him with a rumour....
The president's power is enormous when it comes to foreign policy.
skil It's ad
Flyt as to... op forest i sætning. Sæt et komma herefter og skriv så sætningen som du ellers har gjort.
congress = Congress
the senate = the Senate
the house of representatives' = the House of Representatives
lies with = is vested with (bruger dette
from each state = from each of the 50 states
Republican Party = Republican party
great majority = bare majority
find andet ord end very well = lidt for meget danisme her
it is a wonder.... = It is actually a wonder that anyone wants to run for...
Skriv et svar til: Oversættelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
