Samfundsfag

Religion? - Politik? (Haster!)

26. april 2007 af EMRAAAAH (Slettet)
"Statsminister Anders Fogh Rasmussen uddybede forleden sin holdning om at religion og politik bør holdes adskilt, med ordene: "vi skal passe på, at religionen ikke kommer til at fylde for meget i det offentlige rum". Religionen bør være en privatsag, der dyrkes privat og finansieres privat - ligesom alle andre foreningsakiviteter."

"Charlotte Dyremose, de konservatives kirkepolitiske ordfører, udtrykte dog straks utilfreds med statsministerens udtalelser. Hvis religion bliver en privatsag, sættes religionsfriheden under pres, ræsonnere hun."

Mit spørgsmål er så, hvad er jeres holdninger til disse to uddrag. Er I for, at religionen skal være en del af politik? Eller imod dvs. om det er uacceptabelt at religionen spiller en rolle i politikken? Uddyb, tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2007 af avanti (Slettet)

Religion og demokrati ser jeg som to modsætninger, og hvis religion er basis for den politik man fører, så er dette udemokrtisk(og det er ligemeget om det er med udgangspunkt i Jødedommen, kristendommen, Islam eller andre trosretninger)

Religion er traditioner og magt til én eller et fåtal af person, og ved at benytte religion som fundament, er det eneste samfund man får: et aristokratisk samfund.

I dag er vi desværre ikke kommet videre siden Richard Løvehjerte, i d. 12. århundrede, ærkleret krig imod de "vantro". Dette er præcist det samme som idag gives til udtryk, af hhv. Osama Bin Laden og George Bush

Skriv et svar til: Religion? - Politik? (Haster!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.