Andre fag

vindmøller

29. april 2007 af white_angel (Slettet)
1)Hvad sker der med elproduktionen, når vindhastigheden stiger fra ca. 5 m/s til ca. 10 m/s og fra
10 m/s til ca. 20 m/s ?
2)Ved hvilke vindhastigheder bør møller udnytte vindenergien bedst?


3) Hvorfor bygge havvindmølleparker, der er kostbare at anlægge? tænk også dag/nat.

4 Hvilken mølletype vil du vælge at stille op i det indre af Jylland og ude ved
vestkysten?

Mølletyper(Vestas , Bonus, Neg Micon og Nordex)


Jeg ved ikke så meget om vindmøller derfor her jeg virkelig brug for jeres hjælp.


Svar #1
29. april 2007 af white_angel (Slettet)

er der nogen der ved meget om vindmøller?

Svar #2
29. april 2007 af white_angel (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe?

Brugbart svar (1)

Svar #3
29. april 2007 af SomeOneMore (Slettet)

Ikke når du ikke har tålmodighed nok til at vente på folk med viden på området bliver online, og istedet svare dit eget indlæg med dumme spørgsmål. Det er ikke en chat, men et forum! Find en chat at spørge i, hvis du ikke en gang kan vente en time.

Svar #4
29. april 2007 af white_angel (Slettet)

kan nogen hjælpe mig?

Brugbart svar (2)

Svar #5
29. april 2007 af Lurch (Slettet)

Har du fået opgivet nogen form for information omkring vindmøller? formler etc.?

Jeg kan godt udlede en formel for en vindmølles effekt ret nemt, Men det ville hjælpe at vide hvad din baggrund for opgaven er.

Jeg kan dog godt give dig teorien for det basale i en vindmølle.
HVis vi har en vindmølle med et karakteristisk tværsnitsareal A placeret hvor vinden blæser med hastigheden v, og luftens densitet er d.
Lad os tænke på hvor meget luft der rammer vindmøllen per tid
volumine pr tid
dV = A*v*dt
masse per tid
dm = A*d*v*dt

Hvis vi nu antager at al luftens kinetiske energi tilføres vindmøllen får vi ved energibevarelse

luftens kinetiske energi tilført per tid
dE=(1/2)*dm*v^2
dE=(1/2)*A*d*v*dt*v^2

effekten bliver da

P(max) = dE/dt = (A*d/2)*v^3

Denne formel giver et indblik i hvad der betyder noget for energiproduktionen. Det er specielt interessant at se at vindhastigheden indgår i 3. potens!


Svar #6
29. april 2007 af white_angel (Slettet)

Jeg skal aflevere en rapport i Naturgeografi, og i den rapport skal jeg svare på de ovenstående spørgsmål.

Brugbart svar (1)

Svar #7
29. april 2007 af Lurch (Slettet)

ja, men du må da have fået noget at vide om vindmøller? du må have fået opgivet nogle formler eller noget i den stil

Du kan bruge den formel jeg gav til at besvare spm 1 og 2

spm3: Prøv at overvej hvordan det er med vinden ved havet. Hvad sker der emd vinden når det bliver dag og nat?

spm4 har jeg ingen idé om. Du må have noget information om de enkelte typer

Svar #8
29. april 2007 af white_angel (Slettet)

Mange tak Lurch:-)

Brugbart svar (1)

Svar #9
29. april 2007 af Lurch (Slettet)

Det var så lidt.

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. januar 2012 af Tuno (Slettet)

af

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. januar 2012 af Tuno (Slettet)

hej vil gerne spørge jer om, hvad er fordel og ulemper ved at bruge en vindmølle?

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2012 af madshoybye (Slettet)

Der er tidligere i samtalen blevet angivet følgende formel, P(max) = dE/dt = (A*d/2)*v^3, til at beregne effekten af en vindmølle, men hvad beskriver de forskellige faktorer i formlen helt nøjagtigt? 

 

Forstår det ikke helt....

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er jo forklaret i #5.


Skriv et svar til: vindmøller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.