Andre fag
Latin: imperfektumkonjunktiv?
17. april 2004 af
Jordbær (Slettet)
Hej, er der nogle der kan give mig en forklaring på hvornår/hvordan anvendes? kan ikke rigtigt huske det min lærer sagde...
Svar #1
17. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
imperfektum = datid, vedvarende eller gentagne handlinger i fortiden.
konjunktiv = en bøjningskategori for verberne som omfatter bøjningsformer der bruges til at udtrykke noget hypotetisk.
konjunktiv = en bøjningskategori for verberne som omfatter bøjningsformer der bruges til at udtrykke noget hypotetisk.
Svar #2
17. april 2004 af Jordbær (Slettet)
hvad betyder den sidste "at udtrykke noget hypotetisk"?
men tak for det!:)
men tak for det!:)
Svar #3
18. april 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
Hypotetisk er, når noget ikke nødvendigvis sker eller er sket, men hvis man taler om, at det kunne være sket eller ske.
"Det ville være rart, hvis..." er hypotetisk, fordi det, der kommer efter "hvis", skal være opfyldt, før "det ville være rart".
"Det ville være rart, hvis..." er hypotetisk, fordi det, der kommer efter "hvis", skal være opfyldt, før "det ville være rart".
Skriv et svar til: Latin: imperfektumkonjunktiv?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
