Erhvervsret

Kreditaftale

29. maj 2007 af zollie (Slettet)
Hej...

Nogen der kort og klart, kan fortælle mig hvad kreditaftalen handler om? Altså jeg har prøvet at læse i min bog om den, men indtil videre har jeg ikke rigtig fattet noget :(

Håber I kan hjælpe.

Tusind Tak på forhånd.
Zollie ~

Brugbart svar (3)

Svar #1
30. maj 2007 af Roman Garcia

En kreditaftale er en aftale, hvor en erhvervsdrivende (det er professionelle kreditgivere) yder eller giver tilsagn om at yde kredit til en forbruger, der handler uden for sit erhverv. Dette følger af Kreditaftalelovens § 1, stk. 1. Sagt på en anden måde. Når du vil købe et tv, men mangler pengene. Så giver et selskab, som lever af at give kredit, dig kredit, så du kan købe tv'et, eller hvad du nu skulle have brug for. Dette er en kreditaftale udformet som et kreditkøb.

Det er ikke et krav, at kreditgiveren er erhvervsdrivende, da det også kan være en kreditaftale, hvor man får kredit af en ikke-erhvervsdrivende, så længe aftalen er indgået eller formidlet af en professoinel. Dette følger af KAL § 1, stk. 2.

Dog skal du lige være opmærksom på sondringen mellem kreditkøb og en kreditaftale. En kreditaftale omfatter andet og mere end kreditkøb.

Endvidere skal du være opmærksom på, at der er nogle begrænsninger i KAL' § 3. Der er altså en række aftaler, hvor KAL ikke finder anvendelse.

Skriv et svar til: Kreditaftale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.