Musik

Komponister

01. juni 2007 af aetas (Slettet)
Hvem er jeres favorit komponister og hvorfor?

Min er personligt F. F. Chopin!

Brugbart svar (2)

Svar #1
01. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Det er lige en af mine store interesser. Chopin har jeg altid været meget begejstret for, men jeg hænger nok stadig ved de wienerklassiske toner: Beethoven, Mozart og Haydn. Hører man Chopin for tit virker han "ens" og ltid melankolsk.
Ellers er italiensk opera (Verdi, Rossini, Puccini, Leoncavallo, Bellini og Donizetti) mit foretrukne "mærke".
Generelt vil jeg sige, at det jo er rarest at skifte mellem genrerne: barok, klasisk, romantisk og noget af den nyere musik. Jeg hører udsendelsen "musikalsk krydsord" hver eneste søndag. Det er mangfoldigheden, der skaber munikkens univers.

Brugbart svar (2)

Svar #2
01. juni 2007 af Frede.. (Slettet)

Uha ja, Chopin er klart osse en af mine yndlings komponister. Specielt hans Fantasie Impromptu i C# mol er SÅ nice! Check evt. "Robert Wells - Fantasie Impromptu! En lækker jazzet nyfortolkning med kontrabas!

Ellers synes jeg da nok også at vi skal ha nogle Russiske komponister på banen! Hva med Tchaikovsky - Svanesøen og Nøddeknækkeren.

Endelig er der også den kære Johann Straus - the master of waltz! Hans "Die Fledermaus" kørte hele foråret i den nye opera.

Men ja, det er svært at vælge... Tror nu også jeg hælder i retning af Chopin, primært pga. hans meget følsomme måde at komponere især klaverkoncerterne på.

Nice tråd:D


Svar #3
01. juni 2007 af aetas (Slettet)

Var også pænt ristet da jeg oprettede den :) hehe. Tchaikovsky skrev ikke svanesøen eller nøddeknækkeren, blot musikken der til :) En anden russer er Stravinskij som også fortjener credit - eller det gøre mange komponister egentlig.

Chopin er min yndlings fordi når man læser hans noder eller hører hans musik kan man hører og se den genialitet og passion der lagt i det. De følelser der kommer til udtryk får mig til at sidde tilbage med en stor wauw følelse.

Vi må sgu ikke glemme Debussy som også er en yndling. Impressionisme længe leve :)

Til sidst vil jeg opfordre til at hører Modernisten Michael Nyman og hans klaverværker "Big my Secret" og "The heart ask pleasure first".. det er nice.. Han minder meget om Chopin i måden at sætte et værk op.

Brugbart svar (2)

Svar #4
01. juni 2007 af Frede.. (Slettet)

En russer jeg dog ikke bryder mig om er Aram Khachaturian... alt for mange aggressioner! Men ellers er den danske Carl Nielsen jo ikke helt ukendt i den store verden. Ikke at man kan sammenligne ham med f.eks. Puccini, Bizet, Strauss og andre ovennævnte selvfølgelig.. ;-)

Svar #5
01. juni 2007 af aetas (Slettet)

Jeg kom vist til at udtrykke mig forkert i #3.. Tchaikovsky skrev musikken, med der mener jeg balletten, til nøddeknækkeren, men ideen var ikke hans, da han skrev den over et andet værk.

Carl Nielsen er en udemærket komponist, ikke dårlig, men heller ikke en jeg går og beundrer, som du også siger, at han ikke er til sammenligning :)

Af skandinaviske komponister vil jeg sige at Edvard Grieg er frontløberen.

Brugbart svar (2)

Svar #6
01. juni 2007 af Frede.. (Slettet)

Ja, hans Peer Gynt er jo super lækker at høre på, og er brugt utallige steder - "Morning Mood" og "In the hall of the mountain king"... Jeg giver dig ret! Han er klart den bedste i skandinavien.. Heja Norge!

Brugbart svar (2)

Svar #7
08. juni 2007 af line334 (Slettet)

Fedt i nævner de moderne komponister! Jeg er en stor fan af nyere klassisk (gerne nordisk) musik. Især Carl Nielsen! Hans måde at samle så mange forskellige stilarter på (helt tilbage fra barokken og frem til moderne impressionisme) er jo fantastisk. Samtidig har man sjældent oplevet en komponist der har skrevet så god musik for så mange forskellige instrumenter! Til sidst skal vi jo ikke glemme at hans symfonier har gjort lille Danmark verdenskendt :-)

Af andre gode, lidt nyere komponister, er jeg også en stor fan af Jørgen Jersild. Han har lavet nogle fantastiske klaverstykker.(selvom han nok mest er kendt for sine musikteori-bøger...)

Brugbart svar (2)

Svar #8
09. juni 2007 af Waterhouse (Slettet)

Steve Reich's "Music for 18 Musicians" er fantastisk.

Skriv et svar til: Komponister

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.