Samfundsfag
Hjælp til samfundsøkonomi
21. april 2004 af
bubberlarsen (Slettet)
Hej allesammen.
Jeg har fået en opgave der omhandler samfundsøkonomi. Og det er jeg bare RIGTIG dårlig til (hvis det er ordet) Jeg har fet et ark med nogle spørgsmål + en artikkel der hedder"Høj løn koster danske job" af Jyllands-Posten (som kan findes på følgende hjemmeside: www.jp.dk/popup:print=2365336 )
Mine spørgsmål hedder:
1: Forklar hvilke af de økonomiske mål, der refereres til i artiklen, og fortæl hvorfor disse mål er vigtige.
2: Redegør for det økonomoske kredsløb, og fortæl hvordan kredsløbet påvirkes af stigende arbejdsløshed.
3: Hvad er den offentlige sektors hovedopgaver, og hvordan kan de forsøge at løse de problemer, som fremgr af artiklen?
4: Hvad bestemmer konkurrenceevnen?
5: Analyser konsekvenserne for konkurrenceevnen af den udvikling som fremgår af artiklen.
6: Høje direktørlønninger, hvordan vil dette påvirke
a: de direkte skatter?
b: de inddirekte skatter?
Nogle der kan hjælpe mig med at besvare disse spørgsmål.
På forhånd tak
Jeg har fået en opgave der omhandler samfundsøkonomi. Og det er jeg bare RIGTIG dårlig til (hvis det er ordet) Jeg har fet et ark med nogle spørgsmål + en artikkel der hedder"Høj løn koster danske job" af Jyllands-Posten (som kan findes på følgende hjemmeside: www.jp.dk/popup:print=2365336 )
Mine spørgsmål hedder:
1: Forklar hvilke af de økonomiske mål, der refereres til i artiklen, og fortæl hvorfor disse mål er vigtige.
2: Redegør for det økonomoske kredsløb, og fortæl hvordan kredsløbet påvirkes af stigende arbejdsløshed.
3: Hvad er den offentlige sektors hovedopgaver, og hvordan kan de forsøge at løse de problemer, som fremgr af artiklen?
4: Hvad bestemmer konkurrenceevnen?
5: Analyser konsekvenserne for konkurrenceevnen af den udvikling som fremgår af artiklen.
6: Høje direktørlønninger, hvordan vil dette påvirke
a: de direkte skatter?
b: de inddirekte skatter?
Nogle der kan hjælpe mig med at besvare disse spørgsmål.
På forhånd tak
Svar #1
21. april 2004 af Ktulu (Slettet)
Meget kort!:
1: mangler artiklen naturligvis. Men normalt er det, lav arb.løshed, lav inflation, overskud på betalingsb., overskud på de offentlige finanser.
2: Gider ikke forklare om det øk. kredsløb, det kan en alm. lærebog gøre ligeså godt.
Men stigende arb.løshed = lavere husholdningsindtægter = mindre forbrug = mindre efterspørgsel = virksomheder må fyre flere medarbejdere = samme omgang igen...
3:Manger artikel. Hovedopgaverne er mange! Men økonomsisk er det at føre økonomisk politik som stemmer overens med den økonomiske situation i landet (kontraktiv el. ekspansiv). Desuden fører den en omfordelingspolitik via skat m.m. Og skaber et sikkerhedsnet med bistand osv.
4: lønniveauet (mindstelønnen), den teknologiske udvikling, og markedsandele.
5: mangler artikel.
6a: øget skatteindtægter naturligvis (dir. skatter (især indkomstskat) betales via progresseiv skala dvs. skatte% vokser med indkomstens størrelse)
b: øget skatteindtægter men overhovedet ikke nær så meget (indd. skatter (moms og afgifter) betales proportionalt - alle betaler samme %. Men i realitet er de degressive, fordi disse skatter udgør en større andel af en lavindkomsthusstands bruttoindkomst end en høj.)
At artiklen manger betyder IKKE, at du skal skrive den ind her!!! Der burde være nok til selv at komme igang...
god fornøjelse (:
1: mangler artiklen naturligvis. Men normalt er det, lav arb.løshed, lav inflation, overskud på betalingsb., overskud på de offentlige finanser.
2: Gider ikke forklare om det øk. kredsløb, det kan en alm. lærebog gøre ligeså godt.
Men stigende arb.løshed = lavere husholdningsindtægter = mindre forbrug = mindre efterspørgsel = virksomheder må fyre flere medarbejdere = samme omgang igen...
3:Manger artikel. Hovedopgaverne er mange! Men økonomsisk er det at føre økonomisk politik som stemmer overens med den økonomiske situation i landet (kontraktiv el. ekspansiv). Desuden fører den en omfordelingspolitik via skat m.m. Og skaber et sikkerhedsnet med bistand osv.
4: lønniveauet (mindstelønnen), den teknologiske udvikling, og markedsandele.
5: mangler artikel.
6a: øget skatteindtægter naturligvis (dir. skatter (især indkomstskat) betales via progresseiv skala dvs. skatte% vokser med indkomstens størrelse)
b: øget skatteindtægter men overhovedet ikke nær så meget (indd. skatter (moms og afgifter) betales proportionalt - alle betaler samme %. Men i realitet er de degressive, fordi disse skatter udgør en større andel af en lavindkomsthusstands bruttoindkomst end en høj.)
At artiklen manger betyder IKKE, at du skal skrive den ind her!!! Der burde være nok til selv at komme igang...
god fornøjelse (:
Svar #2
21. april 2004 af bubberlarsen (Slettet)
Tak for svarene :o)
Men artilken gav jeg jo et link til... ;-) men tak alligevel. har bare stadig lidt svært ved at svare fyldsgørende på spørgsmål 3... men tusind tak for din hjælp
Men artilken gav jeg jo et link til... ;-) men tak alligevel. har bare stadig lidt svært ved at svare fyldsgørende på spørgsmål 3... men tusind tak for din hjælp
Skriv et svar til: Hjælp til samfundsøkonomi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
