Andre fag

Noteteknik

11. juni 2007 af Ninepigen (Slettet)
Hej alle..
Jeg sidder som mange andre og læser til studentereksamen, og er færdig om 2 uger. Men jeg ønsker at høre jer: Hvordan er jeres noteteknik?
For når jeg skriver noter, så kommer jeg meget til at skrive af, fordi jeg ikke lige kan finde den bedste formulering...

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2007 af Waterhouse (Slettet)

Det afhænger lidt af faget.

Sidder og terper engelsk lige nu - her skriver jeg meget få noter, maksimalt en side til hver af de tekster vi opgaver (bliver 7-8 siders noter til 125 siders pensum). Når det er tekster man har gennemgået på klassen er der, som jeg ser det, ingen grund til at skrive referat o.l., så noterne opremser bare i punktform hvilke ting det vil være godt at komme ind på, dvs. ikke-åbenlyse ting som man skal tænke lidt for at komme frem til.

I filosofi sidste år skrev jeg ingen noter overhovedet - der læste jeg bare på livet løs, både på tekster og (især) baggrundsmateriale, og lod det ligge i baghovedet og summe.

I tavlefag som matematik og fysik er mine noter nok lidt mere grundige - jeg forsøger ikke at lære beviser o.l. udenad, men hvis man skriver et bevis ned, giver det tit en god forståelse, fordi man bliver nødt til at tænke over hvert skridt. Ellers, igen, skriver ikke så meget, kringlede definitioner o.l. kan man jo lige så godt slå op i bøgerne som i sine egne noter.

Svar #2
11. juni 2007 af Ninepigen (Slettet)

Problemet er, at jeg sidder og læser til historie lige nu.. Og det er godt nok sværrt:/ Jeg har aldrig lært særlig meget i historie, ergo er jeg nødt til at læse hele pensum, jeg tror mine noter til kilderne er fine nok, men omkring baggrundsstoffet synes jeg, det er rigtig svært :s

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2007 af Grisling88 (Slettet)

Hey.
Min noteteknik til historie var at skrive alt relevant op. Sommetider blev det lidt som at skrive af, men så længe at du har de vigtigste begreber skrevet ned, så gør det jo ikke noget om, det er din egen formulering eller ej. Skriv desuden også datoer op og betydningen af begreber indenfor hvert emne. Historie er et fag som kræver rigtig mange noter. Jeg endte selv med at have omkring 100 sider computer skrevet - til gengæld hjalp det rigtigt meget til eksamen at jeg kunne kigge i mine noter og ikke behøvede at sidde og lede efter det i bøgerne.
Held og lykke

Skriv et svar til: Noteteknik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.