Engelsk
Hjææææælp
16. juni 2007 af
lille-anne (Slettet)
Jeg kan ikke finde ud af at analysere:S og nu skal jeg op i en masse lort i engelsk
American psycho
city of glass
william blak : London . et digt
W. Wordsworth: Westminister Bridge - digt
Debbie and julie
the elisabeithan world picture
the ancient Mariner
Hvis der er nogen der har nogle gode notater og analyser ville jeg blive super lykkelig
:)
American psycho
city of glass
william blak : London . et digt
W. Wordsworth: Westminister Bridge - digt
Debbie and julie
the elisabeithan world picture
the ancient Mariner
Hvis der er nogen der har nogle gode notater og analyser ville jeg blive super lykkelig
:)
Svar #1
16. juni 2007 af Amet (Slettet)
Jeg har lidt til William Blake's London og Wordswooth, jeg ved ikke om det er det du søger, eller om det kan hjælpe, men vi har sagt, at det negative i digtet af Blake ses i ord som
charter'd street = kommercielle gader, London er fordærvet, blight er ordet, der er brugt senere
the mind-forg'd manacles = sindet ligger i lænker, alles sind ligger i lænker,
the hapless soldier's sigh / Runs in blood down palace walls = kritik af monarkiet,
desuden er der i verset før snak om the Church i sammenhæng med Chimney-sweeper, der er almindelig menneske, det er kritik af kirken og eventuelt Gud
The youthful Harlot's tear = alt er til salg, ses også i 1. vers, London er blevet kommerciel.
desuden er det nat
Sammenlignet med Wordsworth kan man se at det er helt anderledes, her er det morning og fair. Ships, towers, domes, theatres er vist noget med guddommelighed, det fører fra jorden op til himlen, her er det guddommelige noget storslået, hvor det i Blake er noget negativt. Så har vi faktisk skrevet, at der er noget blasfemisk i digtet, han beskriver London som mere storslået end naturen, men London er menneskeværk, naturen er Guds værk, mennesket er bedre end Gud, men jeg ved ikke om jeg er enig i den fortolkning?
Det er vist det jeg lige kan huske om de to digte...
charter'd street = kommercielle gader, London er fordærvet, blight er ordet, der er brugt senere
the mind-forg'd manacles = sindet ligger i lænker, alles sind ligger i lænker,
the hapless soldier's sigh / Runs in blood down palace walls = kritik af monarkiet,
desuden er der i verset før snak om the Church i sammenhæng med Chimney-sweeper, der er almindelig menneske, det er kritik af kirken og eventuelt Gud
The youthful Harlot's tear = alt er til salg, ses også i 1. vers, London er blevet kommerciel.
desuden er det nat
Sammenlignet med Wordsworth kan man se at det er helt anderledes, her er det morning og fair. Ships, towers, domes, theatres er vist noget med guddommelighed, det fører fra jorden op til himlen, her er det guddommelige noget storslået, hvor det i Blake er noget negativt. Så har vi faktisk skrevet, at der er noget blasfemisk i digtet, han beskriver London som mere storslået end naturen, men London er menneskeværk, naturen er Guds værk, mennesket er bedre end Gud, men jeg ved ikke om jeg er enig i den fortolkning?
Det er vist det jeg lige kan huske om de to digte...
Svar #2
16. juni 2007 af Amet (Slettet)
Og så er der en masse om American Psycho hvis du søger på den.
Svar #4
17. juni 2007 af McMaster (Slettet)
Du vil blive forbløffet over hvor lavt et analytisk niveau der kræves til en mdt. engelsk eksamen. Det vigtigste er, at du formår at formidle dine pointer overbevisende og med det rigtige sprogbrug. Selve indholdet er ikke så vigtigt!
Skriv et svar til: Hjææææælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
