Andre fag

psykologi, fallisk ødipale kollusion.

19. juni 2007 af Chimmi (Slettet)
Nogen der kan forklare denne kollusion mht. parforholdet
?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af Rikke38 (Slettet)

Det parforhold, som ligger indenfor den fallisk-ødepale kollusion, har en fælles grundkonflikt, nemlig en usikkerhed om egen kønsidentitet. Og begge parter er bange for ikke at være ”rigtige” mænd/kvinder.
Manden har en kastraktionsangst, idet han er nervøs for at blive krænket i sin mandighed (f.eks. at det er manden der fører kvinden under en dans).
Kvinden her derimod en penismisundelse, idet hun gerne vil være mere maskulin/dominerende, og ønsker at fratage mandens privilegerede rolle. Man kalder en sådan kvinde for en fallisk kvinde.
Manden vil vise sig som en mand, og kvinden er træt af at mænd altid skal dominere og hun gør derfor op med denne kliche.
Rivaliteten består i denne kollusion, at begge parter har et konfliktfyldt forhold til den mandlige rolle og begge har ofte et uforløst forhold til forælderen af samme køn (svært ved at identificere sig med denne forælder).

Kvinden forsøger at fortrænge sin underlegenhed ved at identificere sig med sin mand, og det medfører at hun vil have en potent mand. Men det kan hun ikke holde ud pga. hendes penismisundelse.
De er meget afhængige af hinanden, idet han er afhængig af hendes beundring (svigter beundringen føler han sig impotent), mens hun er afhængig af hans maskuline side, så hun kan være feminin ved siden af. Hun optræder altså overdrevent feminint, idet hun ikke kan tåle sine maskuline sider.


Skriv et svar til: psykologi, fallisk ødipale kollusion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.