Oldtidskundskab

Styreformer

20. juni 2007 af Anja1988 (Slettet)
Hvilke politiske styreformer var der på Solons og Herodots tid?

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2007 af Citric (Slettet)

Vil umiddelbart sige demokrati og oligarki

Svar #2
20. juni 2007 af Anja1988 (Slettet)

altså på solons tid demokrati og herodots oligarki?

Brugbart svar (1)

Svar #3
20. juni 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Hvad er oligarki?

Brugbart svar (1)

Svar #4
20. juni 2007 af hg5e17ah (Slettet)

Oligarki = Få-styre

Tror mere der var monarki på Herodots tid.

Og Solon indførte en række reformer som gjorde Athen mere demokratisk. Måske ikke fuldkommen. Så det var på grænsen. http://da.wikipedia.org/wiki/Solon

Brugbart svar (1)

Svar #5
20. juni 2007 af hg5e17ah (Slettet)

Undskyld, der var et tidligt demokrati på herodots tid.

Brugbart svar (1)

Svar #6
20. juni 2007 af zjoz (Slettet)

Solons tid = Arkaisk tid = 700 - 500 fvt. = oligarki

Herodot = Tidlig klassisk tid = 500 - 450 fvt. = styreform, der i høj grad minder om demokrati

Svar #7
20. juni 2007 af Anja1988 (Slettet)

hvad betyder fvt. ?

Brugbart svar (1)

Svar #8
20. juni 2007 af elgen (Slettet)

fvt. = før vor tidsregning.. = før Kristur fødsel

Svar #9
21. juni 2007 af Anja1988 (Slettet)

Hvad med xenefon, hvilken styreform var der på hans tid

Skriv et svar til: Styreformer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.