Oldtidskundskab
Perspektivering
20. juni 2007 af
LDMarie (Slettet)
Hej alle. Dette er mit oldpensum. Jeg har lidt problemer med at finde perspektivtekster til især Lysias, forsvarstale om drabet på Eratosthenes. Nogen der kan hjælpe?
Euripides: KVINDERNE FRA TROJA
Platon: SOKRATES' FORSVARSTALE (=Apologien i bogen KEND DIG SELV)
Lysias: FORSVARSTALE I SAGEN OM DRABET PÅ ERATOSTHENES
Homer: ODYSSEEN IX (dvs.9.sang af pågældende digt)
Platon: EUTYPHRON
Thukydid: MELOSMASSAKREN
Vergil: AENEIDEN II (=2.sang af pågældende digt)
Euripides: KVINDERNE FRA TROJA
Platon: SOKRATES' FORSVARSTALE (=Apologien i bogen KEND DIG SELV)
Lysias: FORSVARSTALE I SAGEN OM DRABET PÅ ERATOSTHENES
Homer: ODYSSEEN IX (dvs.9.sang af pågældende digt)
Platon: EUTYPHRON
Thukydid: MELOSMASSAKREN
Vergil: AENEIDEN II (=2.sang af pågældende digt)
Svar #1
20. juni 2007 af Mettego (Slettet)
Hej hej.. Til Apologien kan du perspektivere til dialogen mellem Menon og Sokrates, der hedder "Menon" - den er også skrevet af Platon. Derudover kan du perspektivere til dialogen mellem Kriton og Sokrates, også af Platon. Til "Kriton" kan man nemlig derudover perspektivere til tragedien af Sofokles, der hedder "Antigone". I Kriton prøver Kriton nemlig at overtale Sokrates til at flygte fra hans henrettelse, men Sokrates følger skæbnen/det der er bestemt, og er ikke bange for at dø. I "Antigone" følger hun sin hellige pligt og er heller ikke bange for at dø.
Håver du kan bruge det - jeg var lige oppe i Apologien i går og fik 11:o)
Håver du kan bruge det - jeg var lige oppe i Apologien i går og fik 11:o)
Skriv et svar til: Perspektivering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
