Oldtidskundskab
nogle der har noter?
21. juni 2007 af
Anja1988 (Slettet)
Hej
Ville bare høre om nogen har noter til
pseudo-xenefon: Athenernes statforfatning
Ville bare høre om nogen har noter til
pseudo-xenefon: Athenernes statforfatning
Svar #1
21. juni 2007 af the gun (Slettet)
Pseudo-Xenophon:
Historie: Er ikke tilhænger af demokratiet i Athene
- Athenernes Statsforfatning:
- 1: Selv om han ikke bryder sig om demokratiet, siger han dog, at de gør det meget godt.
- 2: Han syntes ikke det er rimeligt, at alle folk har ret til lighed og medbestemmelse. At de fattige har ret frem for de rige.
- 3: Han syntes at lodtrækningen er en dårlig løsning. At folk på visse punkter trækker sig ud og siger de ingen forstand har på dette. Mens når de drejer sig om personlige fordele, er de klar
- 4: Han mener det er skrækkeligt, at de fattige for ret til at bestemme. Da demokratiet derved bliver efter deres præmisser.
- 5: Han uddyber og siger at de fattige er usle og uvidne og fører til en dårlig moral.
- 6: Siger at de fattige vil vende det hele mod dem selv, da de vil få lov til at tale. Men hvis det bare var eliten der tale ville alt være meget bedre.
- 7: De fattige og uvidne vil ikke kunne vide hvad der gavner folket.
- 8: Folket ønsker kun frihed og tænker ikke på om forfatningen er dårlig.
- 9: Det er nemlig kun eliten der kan lave en god forfatning og de vil derved straffe de dårlige personer. Han mener at som det ser ud nu vil folket snart synke med i fattigdom.
Han er Aristokrat (Et aristokrati er en styreform, hvor det er overklassen, der har magten. Et eksempel er det gamle Grækenlands bystat Sparta, hvor jordejerne bestemte. Sparta var ofte i strid med Athen, der som bekendt var et demokrati, et "folkestyre"). Og er derved modstander af Demokratiet. Men forsvare dog Athen
Folket Eliten
Uvidende Moral
Fattige Gode
Tarvelige Fornemme
% Moral Fine
Fattig = uvidende =dårlig
Eliten = rigdom =moral og viden
Historie: Er ikke tilhænger af demokratiet i Athene
- Athenernes Statsforfatning:
- 1: Selv om han ikke bryder sig om demokratiet, siger han dog, at de gør det meget godt.
- 2: Han syntes ikke det er rimeligt, at alle folk har ret til lighed og medbestemmelse. At de fattige har ret frem for de rige.
- 3: Han syntes at lodtrækningen er en dårlig løsning. At folk på visse punkter trækker sig ud og siger de ingen forstand har på dette. Mens når de drejer sig om personlige fordele, er de klar
- 4: Han mener det er skrækkeligt, at de fattige for ret til at bestemme. Da demokratiet derved bliver efter deres præmisser.
- 5: Han uddyber og siger at de fattige er usle og uvidne og fører til en dårlig moral.
- 6: Siger at de fattige vil vende det hele mod dem selv, da de vil få lov til at tale. Men hvis det bare var eliten der tale ville alt være meget bedre.
- 7: De fattige og uvidne vil ikke kunne vide hvad der gavner folket.
- 8: Folket ønsker kun frihed og tænker ikke på om forfatningen er dårlig.
- 9: Det er nemlig kun eliten der kan lave en god forfatning og de vil derved straffe de dårlige personer. Han mener at som det ser ud nu vil folket snart synke med i fattigdom.
Han er Aristokrat (Et aristokrati er en styreform, hvor det er overklassen, der har magten. Et eksempel er det gamle Grækenlands bystat Sparta, hvor jordejerne bestemte. Sparta var ofte i strid med Athen, der som bekendt var et demokrati, et "folkestyre"). Og er derved modstander af Demokratiet. Men forsvare dog Athen
Folket Eliten
Uvidende Moral
Fattige Gode
Tarvelige Fornemme
% Moral Fine
Fattig = uvidende =dårlig
Eliten = rigdom =moral og viden
Svar #2
21. juni 2007 af Anja1988 (Slettet)
tak :D
du skulle muligvis ikke vide noget om hvor man kan finde flere noter?
du skulle muligvis ikke vide noget om hvor man kan finde flere noter?
Skriv et svar til: nogle der har noter?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
