Andre fag

Eø eksamen

05. maj 2004 af JulieJense (Slettet)
Hej..
Jeg har eø på mellemniveau, og er lige blevet trukket op til eksamen i det. Jeg har brug for hjælp til nogle få ting:
* Er der nogen, der ligger inde med nogle gode notater/fif mm?
* Er der nogen, jeg eventuelt kan kontakte undervejs, når jeg er ved at læse pensum igennem?

Håber I kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2004 af 1. Charlotte (Slettet)

Jeg skal også op - vi kan samarbejde lidt undervejs måske

Svar #2
05. maj 2004 af JulieJense (Slettet)

Hej Charlotte.
Det lyder som en rigtig god idé..

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2004 af 1. Charlotte (Slettet)

Hvornår skal du op? Jeg skal den 8 juni

Svar #4
06. maj 2004 af JulieJense (Slettet)

Hej igen!
Jeg skal først op d. 10/6, så hvis du vil/gider må du meget gerne skrive til mig, når du har været oppe og fortælle hvad du kom op i.. Takker. Hvornår begynder du at læse til eksamen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2004 af Rexen (Slettet)

I har set https://www.studieportalen.dk/opg/ungdomsopg.php?o=145
også ikke ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2004 af 1. Charlotte (Slettet)

Jo tak.. Men jeg ved ikke om de er så gode igen... Jeg har alligevel tænkt mig at læse hele bogen igennem, og så er de noter lidt overflødige..
Stumpen: Jo, det vil jeg gøre. Jeg begynder nok først rigtigt at læse efter 2/6, der skal jeg nemlig til historieeksamen, og jeg regner ikke med at have tid til overs op til den omgang læsepensum!

Svar #7
09. juni 2004 af JulieJense (Slettet)

Rexen: Jo, jeg har set det, men vil, som Charlotte, også læse bogen igennem selv.

Charlotte: Hvordan gik din eø eksamen? Hvad trak du?

Jeg har lige et spørgsmål: Kan du forklare mig hvad man gerne skal vide vedrørende aktier? Jeg ved selvfølgelig princippet i kursværdien men kan du f.eks. give mig en definition på P/E og K/I ? Hvad beskriver de?

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2004 af Niels (Slettet)

P/E beskriver hvor mange kroner man skal betale for at få del I 1 kr. af årets overskud. Som med overskud/egenkapital kan P/e også svinge meget fra år til år. Ved beregning kan man enten estimere den eller bruge historiske tal. Et eksempel med en P/E på 12 betyder en investor skal betale 12 kr for hver 1kr. overskud i selskabet
Den udregnes som: (kurs*antal aktier)/(resultat efter skat)

K/I giver os et tal som viser om en aktie er mere eller mindre værd end dens værdi. Fx har Penge & Privatøkonomi beregnet at en aktie med K/I under 1,00 steg med gennemsnitligt 152% mens aktieindekset steg med 58% fra 1986-89. På baggrund af dette kan man sige hvis K/I er under en er aktien billig mens hvis den er over en er den dyr (eller markedet har forventninger til aktien)

K/I findes som:
(Kurs)/(egenkapital/antal aktier)




Svar #9
09. juni 2004 af JulieJense (Slettet)

Okay! K/I er altså en måde at se aktiens kurs i forhold til virksomhedens egentlige værdi på? Tror nok jeg forstår det nu! Tak for hjælpen!

Svar #10
09. juni 2004 af JulieJense (Slettet)

Hey.. har lige et spørgsmål mere. Er der nogle "regler" for hvad P/E og K/I helst skal være/helst ikke skal være? Altså nogle værdier de helst skal være over eller under? Har fundet i mine notater, at P/E helst skal være over 10, hvorfor det?

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. juni 2004 af madsbs (Slettet)

Hmm at en P/E er høj, kan skyldes flere ting. Det kan enten være en høj kurs (ses i tælleren) eller en lav indtjening (ses i nævneren) (hvis P/E defineres som kurs/indtjening pr. aktie, skal det være en lav indtjening pr aktie, sjovt nok). Det at en kurs er høj (aktien er dyr), kan tale for, at man skal vælge en anden aktie. Det samme kan det, at en indtjening er lav. Dvs. at P/E faktisk skal være så lav som muligt.
Når man bruger dette nøgletal skal man dog være opmærksom på, at forskellige regnskabsprincipper samt forskellige vækstprofiler påvirker værdien.
Jeg kan dog oplyse, at en P/E-vlrid på ca. 10 betyder at aktien er meget billig; således tager det kun 10 år før kursen er genindvundet.

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. juni 2004 af madsbs (Slettet)

Hov jeg glemte lige, at man altså ikke kan sige, at hvor stor (eller lille) en P/E skal være, før man skal købe aktien.

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. juni 2004 af madsbs (Slettet)

Og det kræver at indtjeningen (evt. pr. aktie) er konstant.

Svar #14
09. juni 2004 af JulieJense (Slettet)

Okay, jeg har lige et til spørgsmål: Hvornår er det nu lige at det er en fordel for danske virksomheder i USA? Er det når US$ er lav eller høj? Og hvorfor?

Madsbs --> Tusind tak for forklaringen!


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. juni 2004 af 1. Charlotte (Slettet)

Hej. Jeg trak "Hjem-Is", hvor jeg skulle gøre rede for noget ny taktik.. Jeg fik en artikel og tre taktikmodeller (ansoff, Porter og en til). Fik 10, så det var jo super! Jeg fik da også censor til at grine en del gange, da min lærer og jeg var alt andet end enige om Hjem-Is's nye taktik med at sælge frosne grøntsager sammen med deres is..

Brugbart svar (0)

Svar #16
09. juni 2004 af madsbs (Slettet)

# 14 det var da så lidt:-)
# 15 Tillykke
# 14 igen: Når prisen på dollaren er høj, er det dyrere at købe amerikanske varer (og dermed billigere at købe dnakse), hvorfor det forbedrer priskonkurrenceevnen med en høj dollar.
Det er netop derfor amerikanerne faktisk har nydt godt af den historisk lave dollar, som vi har set igennem de senere år.

Brugbart svar (0)

Svar #17
04. april 2005 af Museburger (Slettet)

Harj jer.... Jeg sidder i dette øjeblik og kæmper med Hjem-is casen, er der nogle der kan hjælpe mig lidt, evt sende en opgave til mig, hvis man må være så frimodig! har rigtig meget brug for den. hvis i er lokaliseret i ålborg er jeg villig til at gi en tur på burgeren!!!

Thomas

Svar #18
04. april 2005 af JulieJense (Slettet)

Hey Thomas!

Nu har jeg ikke selv arbejdet med den omtalte opgave "Hjem-is", men hvis du har nogle konkrete spørgsmål vedrørende opgaven kan jeg forsøge at hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. april 2005 af Camtut (Slettet)

Hej med dig... Jeg har nogle okay notater til Erhvervsøkonomi på B niveau. Du kan lige smide en mail ind hvis du er interesseret :D

Brugbart svar (0)

Svar #20
05. april 2005 af Museburger (Slettet)

Hejså jer to.... vi skal aflevere her idag så i behøver ikke smide noget ind til mig.... men ellers tak for jeres deltagelse. opgaven er et ret stort kompendie hvor vi skal finde nogle problemer ved hjemis og redegøre for alt det der ispjaller...... ej, hvor er det kedeligt man..... though, hvis der er nogle der sidder med en færdig opgave så er jeg stadig meget intereseret, og mit tilbud står stadig til fri afbenyttelse!

Thomas

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.