Andre fag

iPod

18. juli 2007 af kristinaxx (Slettet)
Hej!
Jeg har for noget tid siden købt en iPod, sådan en man kan se dvd på, men aner ikke hvordan jeg gør, altså hvordan jeg får dvd'en derind på.. Har spurgt i butikken jeg købte den i, men de kunne ikke hjælpe mig.. Der skulle vel ikke være nogle der ved hvordan det fungerer med sådan en?

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juli 2007 af tubstaR (Slettet)

Det er da godtnok en ringe kundeservice, du har været udsat for.

Jeg går ud fra, at der følger et stik med, hvor du kan koble ipod'en til din computer. Det kan du bruge til at overføre film fra din computer til din ipod, men først skal du have filmene ind på din computer. Til dette kan du enten ligge de film du allerede har ind på computeren ved hjælp af et DVD-ripper program, eller du kan downloade nye film (kun lovlige selvfølgelig) ved hjælp af et download program.

Du kan finde næsten alle film, ved hjælp af noget der kaldes torrents. Her er en af mange hjemmesider der tilbyder torrentdownloads: http://www.bittorrent.com/. Dog skal du først have fat i et torrentprogram - her er en guide: http://www.bthq.net/newbie.html

Jeg er ikke super kyndig på området, da jeg aldrig selv har prøvet det, men håber at jeg alligevel har hjulpet dig lidt. Det er svært at forklare over internetet og det er endnu sværere at forstå, så jeg foreslår, at du spørg en fra din vennekreds med forstand på computere om hjælp.

Brugbart svar (1)

Svar #2
18. juli 2007 af iB (Slettet)

iTunes kan konvertere nogen Quicktime-filer til iPoden, men det tager helt forfærdelig lang tid. At få ting over i et brugbart quicktime-format, og dog også en betydelig udfording, og jeg mener at huske, at det kræver du køber en registreret version af Quicktime.

Uanset: Gå i gang med at lede i de forskellige fora for iPod og Quicktime. Der er der sikkert bedre svar!

Svar #3
18. juli 2007 af kristinaxx (Slettet)

Problemet er at jeg står og skal rejse på en længere varende rejse på næste lørdag, og ville jo gerne have iPod'en med.. Men de af mine venner der har forstand på computere er taget på ferie :( .. er lide på spanden, regnede jo lidt med de kunne hjælpe min i merlin - men nej nej!

#1 : Hvor får jeg fat i sådan et dvd-ripper program? Ville jo sådan set foretrække at kunne ligge de film ind jeg allerede har..

Og det koster vel penge at downloade film med det der torrent?

Brugbart svar (1)

Svar #4
18. juli 2007 af iB (Slettet)

#3
Bare så du ved det: Stort set alt, som har med ripping eller torrents at gøre, er meget ofte ikke helt 100% lovligt, eller bevæger sig i hvert fald rundt i gårzonerne af ophavsrettighederne.

Svar #5
18. juli 2007 af kristinaxx (Slettet)

Okay.. men hvordan får jeg fat i det? kan jo ikke rigtigt få den til at virke uden, hvis jeg forstår rigtigt..

Brugbart svar (1)

Svar #6
19. juli 2007 af SomeOneMore (Slettet)

#5 Det med video på video Ipod skal ske igennem Itunes, hvor du synkronisere din Ipod. Itunes kan kun modtage bestemte MP4/MPEG formater. Alt hvad Apple har markedsført med video (bl.a. deres Ipod og den nye Apple TV) er med henblik på det amerikanske marked, hvor man kan købe film via Itunes Store, som selvfølgelig kan synkroniseres med Ipod med det samme. I den danske udgave af Itunes Store kan du endnu ikke købe film eller musikvideoer (desværre), og Apple har fortiden en sag på sag hos EU, for brud på den frie handel, da du som dansker KUN kan købe hos den danske udgave af Itunes Store.

Der forventes dog film i danske Itunes Store sidst på året, men det bliver formentlig kun det nye leje-tiltag, og altså ikke decideret salg.

Om det er lovligt at rippe sine dvd-film er jeg i tvivl om. Man må kopiere den som backup i eget hjem, men hvorvidt man må rippe er usikkert, da man jo således fjerner sikkerheden, reklamerne m.v. og ligger den ind på sin computer.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=378883


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. juli 2007 af DanniBred (Slettet)

Ifølge Lovbekendtgørelse nr. 763 af 30. juni 2006 Kapitel 2 §12 stk. 1:

"Af et offentliggjort værk må enhver fremstille eller lade fremstille enkelte eksemplarer til sin private brug, såfremt det ikke sker i erhvervsøjemed. Sådanne eksemplarer må ikke udnyttes på anden måde."

Resten af §12:

"Stk. 2. Bestemmelsen i stk. 1 giver ikke ret til at

1) opføre et bygningsværk,

2) fremstille et eksemplar af et kunstværk ved afstøbning, ved aftryk fra original plade eller stok eller på nogen anden måde, som indebærer, at eksemplaret kan opfattes som en original,

3) fremstille eksemplarer af edb-programmer i digitaliseret form,

4) fremstille eksemplarer i digital form af databaser, når eksemplarfremstillingen sker på grundlag af en gengivelse af databasen i digital form, eller

5) fremstille enkelte eksemplarer i digital form af andre værker end edb-programmer og databaser, medmindre det udelukkende sker til personlig brug for fremstilleren eller dennes husstand.

Stk. 3. Uanset bestemmelsen i stk. 2, nr. 5, er det ikke tilladt uden ophavsmandens samtykke at fremstille eksemplarer i digital form på grundlag af et eksemplar, der er lånt eller lejet.

Stk. 4. Bestemmelsen i stk. 1 giver ikke ret til at benytte fremmed medhjælp ved eksemplarfremstillingen, når der er tale om

1) musikværker,

2) filmværker,

3) litterære værker, såfremt den fremmede medhjælp medvirker i erhvervsøjemed,

4) værker af brugskunst eller

5) kunstværker, såfremt eksemplarfremstillingen har form af en kunstnerisk gengivelse.

Stk. 5. Bestemmelsen i stk. 1 giver ikke brugeren ret til ved eksemplarfremstilling af musikværker og filmværker at anvende teknisk udstyr, der er stillet til rådighed for almenheden på biblioteker, i forretningslokaler eller på andre offentligt tilgængelige steder. Det samme gælder for litterære værker, såfremt det tekniske udstyr er stillet til rådighed i erhvervsøjemed."

Hentet fra: http://147.29.40.90/_GETDOCI_/ACCN/A20060076329-REGL

Brugbart svar (1)

Svar #8
19. juli 2007 af iB (Slettet)

#7
Oversættelse? (jeg forstår ikke "jura")

Man kan lave backup af sin yngslingfilm man har købt på DVD, og tage den med på sin iPod eller PC på ferie, men hvordan er det med at bryde en kopispærring i den forbindelse?

Brugbart svar (1)

Svar #9
19. juli 2007 af Realmilapool (Slettet)

Itunes er svaret min ven!

Brugbart svar (1)

Svar #10
19. juli 2007 af Realmilapool (Slettet)

#7: Hvad fanden er det for noget...

Brugbart svar (1)

Svar #11
19. juli 2007 af tubstaR (Slettet)

Har du købt en DVD, er der skam intet ulovligt i at ligge den ind på din iPod eller lignende. Det er jo præcis det samme, som når du ligger dine købte CD'er ind i mediebiblioteket i Windows MediaPlayer, iTunes mm.

Brugbart svar (1)

Svar #12
20. juli 2007 af DanniBred (Slettet)

#8 - det at bryde en kopispæring med det formål, at ligge den ind på egen pc er helt lovligt, så længe du ikke sælger denne eller lægger den på nettet eller på anden måde gør den tilgængeligt for andre. Håber det hjalp :)

#10 - det er såment bare loven om ophavsret

#11 - lige præcis

Brugbart svar (1)

Svar #13
20. juli 2007 af DanniBred (Slettet)

dog kan jeg blive lidt i tvivl om §12 stk. 2 nr. 2. mon et kunstværk her også omfatter filmværker, eller det kun betyder malerier og i den dur??

Svar #14
22. juli 2007 af kristinaxx (Slettet)

Stadig ikke rigtigt et svar på hvor jeg får fat i et DVD-ripper program?

Skriv et svar til: iPod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.