Andre fag
Matematikhjælp
09. maj 2004 af
cs (Slettet)
Hej er der nogle der evt. hat tid til at hjælpe med denne opg. Er totalt lost!!!
Med O(x) betegnes de samlede omkostninger, angivet i mio. kr. ved produktionen af x enheder af en vare.
Funktionen O er givet ved.
O(x)=0,2x+100+30sin(0,006x), XE(0;1000)
Vis ved at benytte O´(x) at 0(x) er en voksende funktion af x.
Hver produceret enhed sælges for 0,35 mio. kroner. Fortjenesten F, som funktion af antallet x af produceret enheder r bestemt ved.
F(x)00,35x-O(x)
vis ved at benytte F´(X) at fortjenesten har en størsteværdi og bestem denne.
Med O(x) betegnes de samlede omkostninger, angivet i mio. kr. ved produktionen af x enheder af en vare.
Funktionen O er givet ved.
O(x)=0,2x+100+30sin(0,006x), XE(0;1000)
Vis ved at benytte O´(x) at 0(x) er en voksende funktion af x.
Hver produceret enhed sælges for 0,35 mio. kroner. Fortjenesten F, som funktion af antallet x af produceret enheder r bestemt ved.
F(x)00,35x-O(x)
vis ved at benytte F´(X) at fortjenesten har en størsteværdi og bestem denne.
Svar #1
09. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)
Du skal jo bare diffentiere O(x) og finde monotoniforhold. Hvis omkostningerne er en voksende funktion vil O'(x) være positiv for alle tal større end 0.
I opgaven under skal du igen diffentierer den funktion (f) og finde ekstremumsteder (maximum).
I opgaven under skal du igen diffentierer den funktion (f) og finde ekstremumsteder (maximum).
Svar #3
09. maj 2004 af zara05 (Slettet)
hey!! er der evt nogen, der kan hjælpe mig med denne opg??:
beregn koordinaterne til skæringspunktet mellem linjerne
m: 2x+3y = 4
n: -3x+y = 5
på forhånd tak
beregn koordinaterne til skæringspunktet mellem linjerne
m: 2x+3y = 4
n: -3x+y = 5
på forhånd tak
Svar #4
09. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)
#3 ja, men næste gang, så opret din egen tråd :) Det er ikke velset at man nasser på andres! :)
Du skal selvfølgelig sætte de to ligninger lig hinanden. Det der umiddelbart ser lidt svært ud er at du ikke har isoleret y, men et tal. Derfor må du starte med at isolerer y.
(giver dig lige den ene) m: 2x+3y=4 <=> 3y=4-2x <=> y=4/3-2/3x
Når du har gjort det skær du linierne på vanlig måde og sætter x ind og finder y.
Du skal selvfølgelig sætte de to ligninger lig hinanden. Det der umiddelbart ser lidt svært ud er at du ikke har isoleret y, men et tal. Derfor må du starte med at isolerer y.
(giver dig lige den ene) m: 2x+3y=4 <=> 3y=4-2x <=> y=4/3-2/3x
Når du har gjort det skær du linierne på vanlig måde og sætter x ind og finder y.
Skriv et svar til: Matematikhjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
