Andre fag

differientering

10. maj 2004 af cs (Slettet)
Hej er der nogle der kan hjælpe mig med differentiering af funktionen
F´(X)=0,35x-0,2x+100+30sin(0,006x)
og derefter nulpunktbestemmelse af F´(X)

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

f'(x) = 0,35-0,2+30*0,006*cos(x)

=

0,15+0,18*cos(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

nulpunktsbestemmelse:

0,15+0,18*cos(x)=0

løs ligningen :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

hov. I paranteserne skal stadig stå 0,006x !!

Svar #4
10. maj 2004 af cs (Slettet)

okay tak

Svar #5
10. maj 2004 af cs (Slettet)

har prøvet men får nogle mærkelig nulpunkter.
såsom x=60000*(en21+0,406785) og jeg forstår ikk hvad en betyder:

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

en ?.. hvordan har du fundet nulpunkterne ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Er det håndskrevet - tror du ikke, der står "ln" og ikke "en"?

ln er naturlig logaritme:

ln(x) = log(x)/log(e)

ln(e) = 1

e = 2,718281828...

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

det lyder underligt at der skulle være sneget sig en logaritme ind :S

Svar #9
10. maj 2004 af cs (Slettet)

Ved solve på Ti89

Svar #10
10. maj 2004 af cs (Slettet)

Det er et slags kryllet e og så n

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

lyder underligt - prøv at gøre det i hånden :) det virker hver gang!

Svar #12
10. maj 2004 af cs (Slettet)

Ved ikke hvordan jeg gør det i hånden!!

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. maj 2004 af erdos (Slettet)

Det er fandeme ikke så godt!

Svar #14
10. maj 2004 af cs (Slettet)

nej det er ikke godt

Brugbart svar (0)

Svar #15
10. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

0,15+0,18*cos(0,006x)=0
<=>
cos(0,006x) = -0,15/0,18
<=>
0,006x = arccos(-5/6)
<=>
x = arccos(-5/6)/0,006 er ca. 425,98

Svar #16
10. maj 2004 af cs (Slettet)

mange tak

Svar #17
10. maj 2004 af cs (Slettet)

lige et spørgsmål til svarer arccos til cos^-1 kan nemmelig ikke finde den på lommeregneren og har ikke hørt om den før.

Brugbart svar (0)

Svar #18
10. maj 2004 af KemiKasper (Slettet)

ja det gør det.. men jeg hader bare at skrive fx cos^-1(x) fordi nogen kommer til at tænke på 1/cos(x)

Svar #19
10. maj 2004 af cs (Slettet)

okay så har jeg fundet ud af det, mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #20
10. maj 2004 af erdos (Slettet)

" okay så har jeg fundet ud af det, mange tak for hjælpen "

Hehe... Nu har vores lille kemiker jo altså også lavet opgaven for dig!

Skriv et svar til: differientering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.