Andre fag
mat........................
10. maj 2004 af
zara05 (Slettet)
jeg er i tvivl om jeg har løst denne opg rigtigt....
løs ligningen:
1/x+1/3=5/6
jeg har løst det sådan:
1/3+1/3=2/3
5/6:3/2
5*2/6*3
10/12
5/6
????????
løs ligningen:
1/x+1/3=5/6
jeg har løst det sådan:
1/3+1/3=2/3
5/6:3/2
5*2/6*3
10/12
5/6
????????
Svar #1
10. maj 2004 af erdos (Slettet)
Ja... Det er jo ikke rigtigt! Du skal isolere x!
Eksempel:
3/x + 4/6 = 1/8 <=>
3/x = 1/8 - 4/6 <=>
x = 3/(1/8 - 4/6)
Og så kan du naturligvis forkorte... Din opgave bygger på det samme! Prøv, og vend tilbage!
Eksempel:
3/x + 4/6 = 1/8 <=>
3/x = 1/8 - 4/6 <=>
x = 3/(1/8 - 4/6)
Og så kan du naturligvis forkorte... Din opgave bygger på det samme! Prøv, og vend tilbage!
Skriv et svar til: mat........................
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
