Andre fag
differentiallig. y''
28. august 2007 af
MortenJU (Slettet)
undersøg, om f(x)= 1 er løsningen til dif.ligningen
y''+2y'+y=x
y''+2y'+y=x
Svar #1
28. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
du skal starte med at finde en løning til den korrespodenderende homogene ligning y''+2y'+y=0, det gør du ved den karakteristiske ligning L^2+2*L+1=0
Når du så har fundet den, så er den generelle løsning = y1(x)+y2(x)=y(x). Du skal med andre ord prøve dig frem. Prøv med y2=K eller y2=x
Den kaldes de ubestemte koeffecienters metode, den må stå i din bog.
Når du så har fundet den, så er den generelle løsning = y1(x)+y2(x)=y(x). Du skal med andre ord prøve dig frem. Prøv med y2=K eller y2=x
Den kaldes de ubestemte koeffecienters metode, den må stå i din bog.
Svar #2
28. august 2007 af Erik Morsing (Slettet)
ser lige, at f(x)=1 er opgivet, så Ker altså lig 1
Skriv et svar til: differentiallig. y''
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
