Andre fag

pensum

12. maj 2004 af SL (Slettet)
Hvor meget vil i lægge i at læse læsepensum? Jeg ved godt at det vi kan komme op i hører under eksamenspensum...men hvor vigtigt er de at læse det læsepensum...hvis man nu kan huske de essentielle ting fra læsepensum, er det så vigtigt at læse det hele igen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2004 af Don Corleone (Slettet)

Lidt svært for mig at vide hvor meget du har brug for at læse!!!

Svar #2
12. maj 2004 af SL (Slettet)

Jeg skriver i mit indlæg at jeg kan huske de essentielle ting i læsepensum..men det jeg mener er, hvor stor en del at det læsepensum kan være vigtigt il en mundtlig eksamen..

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2004 af bubberlarsen (Slettet)

Hejsa.

Altså jeg læser kun de tekster jeg ikke helt kan huske, er lidt usikker på eller ikke har notater til. De tekster jeg kan huske, har notater til og evt. også selv lavet en analyse af, læser jeg ikke igen. Kun dem jeg er usikre på. Og dem jeg så vælger at læse igen, laver jeg notater til, hvor jeg så til allesidst (dagen før) læser mine notater igennem.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2004 af Niels (Slettet)

jeg vil sige det kommer lidt an på faget.
Hvis du fx skal til eksamen i matematik kan det direkte være nødvendigt at læse det fordi der ofte står noget baggrundsviden som det klart er en fordel at have og som det også forventes man har selvom det ikke er eksamenspensum.

Brugbart svar (1)

Svar #5
12. maj 2004 af Samuel (Slettet)

Ja, det kommer, som #4 skriver, an på hvilket fag du skal op i. Skal du op i engelsk, er det nemt nok med at kunne fremkalde sig de store linier, men skal du fx op i matematik, skal du kunne det hele udenad - hvis du da vil have på den gode side af 10...
Ellers, så er det da et godt princip at lære pensum udenad hver gang - så kan man sgu aldrig gå galt i byen. Ja, det er et stort arbejde, men hvad så? Mange af dem jeg kender, læser 1/6 af deres læseferie og bruger fritiden på at se tv og lignende, mens jeg læser 5/6 af tiden. Sammenlagt har vi læseferie ca. 13 uger i gymnasiet, og da vi kun tager vores studentereksamen én gang i livet, kan man sgu da lige så godt sørge for at man kan bruge den til noget!!!

Ja, moralprædiken - værsgo! ;)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2004 af Samuel (Slettet)

Det kunne være rart hvis du lige speciferede, om det er et generelt spørgsmål du stiller, eller om det er til et bestemt fag..

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2004 af Cas_sen (Slettet)

Jeg mener det at vigtigt at kunne pensum, samt relevant kildemateriale der kan hjælpe med at drage konklusioner og diskutere.
Jeg mener dog også at det er et spørgsmål om din studieteknik, jegselv tager ikke noter, men lytter stille og roligt med i timerne, og deltager i diskusioner, jeg nøjes da med at læse grundbøgerne, pensum, hvilket plejer at fungere for mig.
Hvis man tager noter, kan mange nøjes med at kigge lidt på dem, og hive dem frem i eksamenssituationen.
Det afhænger også af hvilket fag, samt hvor meget forberedelsestid du har til de givne eksamener.

Hvilke fag drejer det sig om?

Skriv et svar til: pensum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.