Engelsk
Hjælp til oversættelse
11. september 2007 af
tiinaa (Slettet)
Da jeg har enormt svært ved engelsk, vil jeg høre om der er nogen der vil rette oversættelsen for store fejl? (selvfølgelig ikke alle detaljer):-)
de venligste hilsner
--------------------------------------------------
American Beauty er en bittersød komedie om det småborgerlige liv en amerikansk forstad. En film om tabte ungdomsdrømme, menneskets grundlæggende behov for kærlighed og om, hvor vigtigt det er at se det smukke i livet, inden det er for sent. Filmen lægger op til tematisk diskussion, mens dens originale og markante æstetik gør det særligt oplagt til analyse og et studie af filmiske virkemidler.
American Beauty er teaterinstruktør Sam Mendes’ debut som filminstruktør, og den blev en af Amerikansk films store prisvindere i 2000. Ved Oscar-uddelingen løb filmen med 5 statuetter: Bedste film, bedste instruktør, bedste mandlige skuespiller, bedste original manuskript og bedste fotografi. Det var ikke tilfældigt, American Beauty er en fremragende film og et virkelig godt udgangspunkt for et analytisk arbejde med filmiske virkemidler. Den fortæller en god historie og har samtidig et distinkt brug af filmiske virkemidler, der hænger tæt sammen med og understøtter filmens fortælling. Det er en film, der indbyder til en række forskellige tilgange til både tematisk, dramaturgisk og æstetisk analyse.
------------------------------------------------------
American Beauty is a bittersweet comedy about the petit bourgeois life in an American suburb. A movie about lost youth dreams, people’s fundamental needs for love, and about, how important it is to see the beauty in life, before it is too late.
The movie layd up to themesisc(tematisk) discussion, while its original and marked aesthetics makes it special good(oplagt) for analysing and a study about cinematics(filmiske) means.
American Beauty is theatredirector Sam Mendes’ début as a movie director, and it was one of the amarican movies big prizewinners (prisvindere) in year 2000. At the oscargivingout(oscaruddeling) the movie ran away with 5 statuettes: Best movie, best director, best male actor, best original manuscript and best photography.
It was not a chance. American beauty is a brilliant movie and a really good starting point for a analysing work with cinematics means (filmiske virkemidler)
It tells a good history and has at the same time a distinct use of cinematics means(filmiske virkemidler), there stick together with and support the movies story.
It is a movie, which invite for a lot of(række) differents accessions for both themetics(tematisk), dramaturgic and aesthetic analyze.
de venligste hilsner
--------------------------------------------------
American Beauty er en bittersød komedie om det småborgerlige liv en amerikansk forstad. En film om tabte ungdomsdrømme, menneskets grundlæggende behov for kærlighed og om, hvor vigtigt det er at se det smukke i livet, inden det er for sent. Filmen lægger op til tematisk diskussion, mens dens originale og markante æstetik gør det særligt oplagt til analyse og et studie af filmiske virkemidler.
American Beauty er teaterinstruktør Sam Mendes’ debut som filminstruktør, og den blev en af Amerikansk films store prisvindere i 2000. Ved Oscar-uddelingen løb filmen med 5 statuetter: Bedste film, bedste instruktør, bedste mandlige skuespiller, bedste original manuskript og bedste fotografi. Det var ikke tilfældigt, American Beauty er en fremragende film og et virkelig godt udgangspunkt for et analytisk arbejde med filmiske virkemidler. Den fortæller en god historie og har samtidig et distinkt brug af filmiske virkemidler, der hænger tæt sammen med og understøtter filmens fortælling. Det er en film, der indbyder til en række forskellige tilgange til både tematisk, dramaturgisk og æstetisk analyse.
------------------------------------------------------
American Beauty is a bittersweet comedy about the petit bourgeois life in an American suburb. A movie about lost youth dreams, people’s fundamental needs for love, and about, how important it is to see the beauty in life, before it is too late.
The movie layd up to themesisc(tematisk) discussion, while its original and marked aesthetics makes it special good(oplagt) for analysing and a study about cinematics(filmiske) means.
American Beauty is theatredirector Sam Mendes’ début as a movie director, and it was one of the amarican movies big prizewinners (prisvindere) in year 2000. At the oscargivingout(oscaruddeling) the movie ran away with 5 statuettes: Best movie, best director, best male actor, best original manuscript and best photography.
It was not a chance. American beauty is a brilliant movie and a really good starting point for a analysing work with cinematics means (filmiske virkemidler)
It tells a good history and has at the same time a distinct use of cinematics means(filmiske virkemidler), there stick together with and support the movies story.
It is a movie, which invite for a lot of(række) differents accessions for both themetics(tematisk), dramaturgic and aesthetic analyze.
Svar #1
11. september 2007 af davegrohl (Slettet)
"petit bourgeois" = petty bourgeois
En film om tabte ungdomsdrømme = A movie about the loss of youthfull dreams
people’s fundamental needs for love = people’s fundamental need for love
Filmen lægger op til tematisk diskussion = The movie set the stage for a thematical discussion.
jeg havde ikke lige mere tid, måske når jeg resten senere i aften...
En film om tabte ungdomsdrømme = A movie about the loss of youthfull dreams
people’s fundamental needs for love = people’s fundamental need for love
Filmen lægger op til tematisk diskussion = The movie set the stage for a thematical discussion.
jeg havde ikke lige mere tid, måske når jeg resten senere i aften...
Skriv et svar til: Hjælp til oversættelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
