Engelsk
oversættelse
14. september 2007 af
white_angel (Slettet)
Man mente , da institutionerne blev grundlagt i midten af 1800- tallet , at man ved at udsætte pigerne for ydmygelse og afsavn rensede dem for synd og vaskede dem lige så hvide som de lagner de skrubbede .Paradoksalt nok gjorde man dem en tjeneste: I livet efter døden ville de ikke komme i helvede.Frygten for at blive kendt som en ’’ ex-Maggie’’ gjorde ,at ingen , som flygtede , eller som kom ud legalt , talte om deres fortid. Det sidste Magdalenevaskeri blev først nedlagt i 1996.
There was said that the asylum was founded in the middle of the 1800 century that by exposing the girls to humiliation and deprivation cleared their sins and washed them equally white as the sheets they scrubbed .Paradoxically enough they did them a favor. In life after death they would not end up i hell. The fear of being marked as an’’ ex- Maggie’’ did that no one, who ran away, or who came out legally, talked about their past. The Magdalena laundry was closed down (
as soon as in 1996.
hej .er der nogle der kan rette min oversættelse?
There was said that the asylum was founded in the middle of the 1800 century that by exposing the girls to humiliation and deprivation cleared their sins and washed them equally white as the sheets they scrubbed .Paradoxically enough they did them a favor. In life after death they would not end up i hell. The fear of being marked as an’’ ex- Maggie’’ did that no one, who ran away, or who came out legally, talked about their past. The Magdalena laundry was closed down (
as soon as in 1996.
hej .er der nogle der kan rette min oversættelse?
Svar #1
14. september 2007 af -Zeta- (Slettet)
/There/(It) was /said//(thought,) /that/ (when) the asylum(s) /was/(were) founded in the middle of the 1800(th) century(,) /that/ by exposing the girls to humiliation and deprivation (would) clear/ed/ their sins and (would) wash/ed/ them /equally/(just as) white as the sheets they scrubbed.
Paradoxically enough they did them a /favor/(favour)/./)(:) In (the) life after death they would not end up /i/(in) hell.
The fear of being marked as an ’’ ex- Maggie’’ did that no one, who ran away/,/ or /who/ came out legally, talked about their past.
(It was not until 1996 that) /The/(the) (last) Magdalena laundry was closed down(.) /as soon as in 1996./
(...) = indsættes
/.../ = slettes
Paradoxically enough they did them a /favor/(favour)/./)(:) In (the) life after death they would not end up /i/(in) hell.
The fear of being marked as an ’’ ex- Maggie’’ did that no one, who ran away/,/ or /who/ came out legally, talked about their past.
(It was not until 1996 that) /The/(the) (last) Magdalena laundry was closed down(.) /as soon as in 1996./
(...) = indsættes
/.../ = slettes
Svar #2
14. september 2007 af -Zeta- (Slettet)
Behold 'that' i anden linje (og behold kommaet foran 'that')
Svar #3
14. september 2007 af -Zeta- (Slettet)
Det må lige blive til en om'er.
/There/(It) was /said//(thought,) /that/ (when) the asylum(s) /was/(were) founded in the middle of the 1800(th) century(,) /that/ by exposing the girls to humiliation and deprivation (would) clear/ed/ their sins and (would) wash/ed/ them /equally/(just as) white as the sheets they scrubbed.
Skal rettes til:
/There/(It) was /said//(thought,) /that/ (when) the asylum(s) /was/(were) founded in the middle of the 1800(th) century(,) that by exposing the girls to humiliation and deprivation cleared their sins and washed them /equally/(just as) white as the sheets they scrubbed.
/There/(It) was /said//(thought,) /that/ (when) the asylum(s) /was/(were) founded in the middle of the 1800(th) century(,) /that/ by exposing the girls to humiliation and deprivation (would) clear/ed/ their sins and (would) wash/ed/ them /equally/(just as) white as the sheets they scrubbed.
Skal rettes til:
/There/(It) was /said//(thought,) /that/ (when) the asylum(s) /was/(were) founded in the middle of the 1800(th) century(,) that by exposing the girls to humiliation and deprivation cleared their sins and washed them /equally/(just as) white as the sheets they scrubbed.
Skriv et svar til: oversættelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
