Samfundsfag

Samfundsfag

16. maj 2004 af Helin (Slettet)
Hej! Jeg har lige et lille spørgsmål, som jeg længe har tænkt over:
jeg har nemlig valgt samfundsfag på højt niveau... Men skal man egentlig have en rigtig stor og bred viden om en masse i forvejen? Og jeg forstår ikke helt hvordan det fungerer til den skriftlig eksamen!
hilsen helin

Brugbart svar (2)

Svar #1
16. maj 2004 af El_Toro (Slettet)

Du behøver faktisk ikke vide specielt meget inden du påbegynder faget. Det er selvfølgelig en god idé at sætte sig ind i politik og almindelig samfundsforhold osv. Men bestemt ikke noget must. Til den skriftlige eksamen foregår det på samme måde som til alle andre eksamener, du får en opgave hvor du dels skal diskutere nogle synspunkter osv. Opgaven er tit opbygget ud fra avisartikler, og du skal typisk bruge modeller, begreber du har kært i løbet af året... Spændende!

Brugbart svar (2)

Svar #2
27. maj 2004 af Udgaardsloke (Slettet)

Det er ikke et must at have specielt stor almen viden, - men det hjælper uendeligt meget. Man kan i høj grad klarer sig igennem den daglige undervisning med henvisninger til akutelle begivenheder. (alt afhængig af læren)
ALLER VIGTIGTST er det at følge sindsygt godt med de første par måneder, specielt hvis du ikke tidligere har haft politisk interesse eller lignende. Her vil i (sandsynligvis) blive tævet igennem det grundlæggende stof - der er essentielt for resten af din samfundsfagskarriere. Hvis du kan det grundlæggende kan du i princippet klare dig anstændigt til eksamen, specielt hvis du kombinerer det med aktuelt stof.

Jeg har stort set ikke læst i 3g og stikker da af med 10/10 reddet hjem på rutinen, interesse og bagrundsviden.

Brugbart svar (2)

Svar #3
27. maj 2004 af Kaare (Slettet)

Og meget viden kan naturligvis opbygges i løbet af de to år som højniveau tager hvis man følger regelmæssigt med i TV og aviser!

Skriv et svar til: Samfundsfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.