Engelsk
oversættelse
18. september 2007 af
Triiine-Musen (Slettet)
to korte oversættelser som jeg ville blive glad for hvis i ville kigge igennem :)
tak på forhånd:)
The first speakers’’ words makes an impression on Kalie. But the speech also makes him unsure, since its request to challenge the society was something completely different than that, as Ou Klaas used to say to him. The thoughts, there flew through his head, was very conflicting.
For the first time Kalie witnessed a protest meeting. Its influence is seen clearly, because he walks and dream on the street, so he doesn’t noted a car, whose driver shouted angrily after him.
He felt that he ought to challenge the society, in this way as the speakers’ have said. Therefore he decided himself to that he would place himself on one of the whites’ benches
tak på forhånd:)
The first speakers’’ words makes an impression on Kalie. But the speech also makes him unsure, since its request to challenge the society was something completely different than that, as Ou Klaas used to say to him. The thoughts, there flew through his head, was very conflicting.
For the first time Kalie witnessed a protest meeting. Its influence is seen clearly, because he walks and dream on the street, so he doesn’t noted a car, whose driver shouted angrily after him.
He felt that he ought to challenge the society, in this way as the speakers’ have said. Therefore he decided himself to that he would place himself on one of the whites’ benches
Svar #2
18. september 2007 af Triiine-Musen (Slettet)
jep :)
Den første talers ord gjorde et dybt indtryk på karlie. Men talen gjorde ham også usikker, da dens opfordring til at udfordre samfundet var noget helt andet end det, Ou Klaas plejede at sige til ham. De tanker, der for gennem hans hoved, var meget modstridende.
Karlie overværede for første gang et protestmøde. Dets indflydelse sås tydeligt, for han gik og drømte på gaden, så at han ikke opdagede en bil, hvis fører råbte vredt efter ham. Han følte, at han burde udfordre samfundet, således som talerne havde sagt. Derfor besluttede han sig til, at han ville sætte sig på en af de hvides bænke.
Den første talers ord gjorde et dybt indtryk på karlie. Men talen gjorde ham også usikker, da dens opfordring til at udfordre samfundet var noget helt andet end det, Ou Klaas plejede at sige til ham. De tanker, der for gennem hans hoved, var meget modstridende.
Karlie overværede for første gang et protestmøde. Dets indflydelse sås tydeligt, for han gik og drømte på gaden, så at han ikke opdagede en bil, hvis fører råbte vredt efter ham. Han følte, at han burde udfordre samfundet, således som talerne havde sagt. Derfor besluttede han sig til, at han ville sætte sig på en af de hvides bænke.
Svar #3
18. september 2007 af -Zeta- (Slettet)
Mit bud på ændringer.
(...) = indsættes
/.../ = slettes
____________________________________
The first speaker(‘)s/’’/ words /makes/(made) an impression on Kalie. But the speech also /makes/(made) him unsure, since its request to challenge the society was something completely different than that/, as/ Ou Klaas used to say to him.
The thoughts/, there/(that) flew through his head, /was/(were) very conflicting.
For the first time(,) Kalie witnessed a protest meeting.
Its influence /is/(was) seen clearly, because he walk/s/(ed) and dream(ed) /on/(in) the street, so he /doesn’t noted/(would not notice) a car/,/ whose driver shouted angrily /after/(at) him.
He felt that he ought to challenge the society, in this way /as/ the speakers/’ have/(had) said.
Therefore he decided /himself/ to /that he would place himself/(sit) on one of the white/s’/(‘s) benches.
(...) = indsættes
/.../ = slettes
____________________________________
The first speaker(‘)s/’’/ words /makes/(made) an impression on Kalie. But the speech also /makes/(made) him unsure, since its request to challenge the society was something completely different than that/, as/ Ou Klaas used to say to him.
The thoughts/, there/(that) flew through his head, /was/(were) very conflicting.
For the first time(,) Kalie witnessed a protest meeting.
Its influence /is/(was) seen clearly, because he walk/s/(ed) and dream(ed) /on/(in) the street, so he /doesn’t noted/(would not notice) a car/,/ whose driver shouted angrily /after/(at) him.
He felt that he ought to challenge the society, in this way /as/ the speakers/’ have/(had) said.
Therefore he decided /himself/ to /that he would place himself/(sit) on one of the white/s’/(‘s) benches.
Skriv et svar til: oversættelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
