Andre fag

Sinus, cosinus og tangens

17. maj 2004 af Maj (Slettet)
Hej
Jeg vil blive meget glad, hvis der var nogle som gad give mig nogle eksempler på brugen af henholdsvis sinus, cosinus og tangens og eventuelt også henvise til en internetadresse.Jeg har nemlig lidt svært ved at se hvornår man bruger de forskellige begreber.
På forhånd tak:-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)

øhhh... man bruger det primært i trekantsberegning... Du bliver nødt til at være mere præcis...

Svar #2
17. maj 2004 af Maj (Slettet)

Ja, det ved jeg godt.
Det jeg enten gerne vil have forklaret eller have en henvisning til på en hjemmeside, er hvor man kan se eksempler med sinus, cosinus og tangens brugt på trekanter. Jeg forstår ikke hvornår man skal bruge de forskellige begreber.
Håber det hjalp, ellers spørg igen tak.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

sinus (sin) til en vinkel i en trekant = modstående katete divideret med hypotenusen

cosinus (cos) til en vinkel i en trekant = hosliggende katete divideret med hypotenusen

tangens (tan) til en vinkel i en trekant = modstående katete divideret med hosliggende katete

cotangens (cot) til en vinkel i en trekant = hosliggende katete divideret med modstående katete

Er det det, du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

#3 (Gælder kun i retvinklet trekant.)

Ellers er der cosinus- og sinusrelationer, der gælder i alle trekanter.

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2004 af starF (Slettet)

din lærerbog!

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Hvad mener du?

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2004 af Averell (Slettet)

Hvornår man bruger hvad?
Sinusrelationerne er nemmest at bruge, men arbejder man med stumpe vinkler, skal man huske, at sinusrel. altid returnerer den spidse vinkel

Den fejl sker ikke med cosinusrelationerne.

Med tangens kan man nogle springe nogle krumspring over, f.eks. er tangens til en vinkel, som en linje danner med koordinatsystemets førsteakse lig med hældningskoefficienten - tan(v) = a.

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2004 af Butcher_hik (Slettet)

tror hun mener hvad man bruger det til i hverdagen ?? altså hvad man kan beregne med det osv.

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. maj 2004 af ababab (Slettet)

nej, hun er jo bare i tvivl, om hvornår hun skal cos-relationer, sin-relationer osv.
det kan jeg godt forstå, da jeg er i samme situation.
men det bedste vil i dette tilfælde være, at studere din lærebog (som starF sagde)...
her gennemgås der samtlige relationer og du vil få et bedre indblik i matematikkens store univers c",)

ps. taler af erfaring c",)

Skriv et svar til: Sinus, cosinus og tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.