Andre fag

Bruxelles:)

23. september 2007 af Regitze1 (Slettet)
Er der nogen herinde der har været i bruxelles og kan give nogle tips om bylivet.. altså hvor man kan gå i byen og hvor der er fedt.. skal på studietur dertil næste mandag..

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2007 af Dano (Slettet)

Fandt det på en "blog side"......

Mærkevarer finder du på Waterloolaan. Her findes bl.a. Gucci, Dior, Calvin Clein, Hermès, Chanel og Delvaux. Louizaplein/Louizalaan (fr. Avenue Louise) ved siden af har flere internationale butikskæder som MaxMara, Zara, Deschamps og Dominguez. Herudover ligger fx. Gerard Darel på Avenue Louise.

Et stenkast fra Grote Markt/Grand Place ligger det mest kendte overdækkede indkøbsgalleri Sint-Hubertus. Her findes bl.a. Neuhaus chokoladebutik og andre butikker. I centrum findes også flere andre indkøbscentre, hvor man kan trække ind, hvis det bliver dårligt vejr.

Chokolade anbefales det at købe direkte fra gaden i de mange Leonidas butikker, der findes rundt omkring i byen.

Mere trendy shopping finder man på Antoine Dansaert straat, Sint-Goriksplein, Léon Lepage straat og Kartuizersstraat. Her finder man de mere trendy butikker med designtøj og tilbehør af belgiske designere.

På gågaden Nieuwstraat findes internationale butikker som H&M, C & A, Ici Paris, og indkøbscentret City2.

http://flandern.inet-designer.dk/idd42.asp


.............

Rue Bailli
I området ved Rue Bailli ligger der flere lækre butikker. F.eks. ligger de mere trendy butikker og bl.a. tøj kæden DOD, som i fire butikker (damer/mænd/undertøj/børnetøj) fører mærkevarer til halv pris. Her kan virkelig spares penge (men det er tit en rodet butik, og ikke altid de har noget spændende)! Billige damesko og børnesko fås i tre butikker i Rue Simonis, som er en sidegade til Rue Bailli tæt på kirken. I dette område ligger også Place Châtelain, hvor der hver onsdag er et meget lækkert marked med god ost, brød, blomster osv.

Rue Antoine Dansaert
I centrum omkring Rue Antoine Dansaert og Place St. Catherine ligger designerbutikkerne, hvor de unge designere holder til. Bl.a. butikken Stijl i nr. 74 er spændende med tøj fra mange af de unge belgiske designere. Absolut et besøg værd. Derudover er en stor del af Bruxelles natteliv centreret omkring Place St. Gery, der ligger en 10-15 minutters gang fra Grand Place og lige ved siden af Antoine Dansaert.

Avenue Louise
På den første del af Avenue Louise ligger der mange designerbutikker (Hugo Boss, Max Mara mv.). Tag evt. også et kig på butikken "Bellerose" ved Place Stephanie (findes ved at gå lidt op Avenue Louise"). Gerard Darel med den efterhånden så berømte ”Charlotte-taske” ligger også først på Avenue Louise. Et stykke nede af Avenue Louise finder du butikken "Les enfants d'Edourd" http://www.lesenfantsdedouard.net, hvor de sælger lækkert tøj til billigere priser. Der er både Lanvin, Alaia, Prada, Chanel mv. Her kan man virkelig være heldig at gøre et godt køb.
Der er også butikken Francis Férent http://www.ferent.be i nr. 54, der sælger Balenciaga, Prada og Chloé!

Boulevard de Waterloo
Lige overfor Avenue Louise finder man de lækre butikker så som Christian Dior, Chanel, Gucci, Versace etc.

Strøget i Bruxelles
200 meter fra Grand Place ligger Galleri St. Hubert, som er Europas første overdækkede butiksstrøg.
Strøget i Bruxelles hedder Rue Neuve, hvor alle de store butikskæder ligger. Den ligger 10 minutters gang fra Grand Place og slutter med et “City 2”, med alverdens butikskæder. På øverste etage ligger den største FNAC (boghandel, musik mv.) i byen. Metro Rogier stopper midt i City 2. Lige før "City 2" ligger stormagasinet "Inno", nok det tætteste man kommer på Magasin i Bruxelles. Personligt bryder jeg mig ikke om denne gade, men den HM, der ligger her, er klart den mest funky!


St. Boniface
På St. Boniface finder man flere gode restauranter. Prøv f.eks. den italienske restaurant "Mano à mano", der har meget lækker pizza, ravioli mv.

Hold jer langt væk fra restauranterne i Rue Boucher, som ligger ved Grand Place. Det er en hel gade fyldt med restauranter som à la syd på, men mange af dem er af en temmelig tvivlsom karakter.

Shoppepause?
Trænger man til en lille shoppepause, er det en god ide at gøre et stop ved den meget lækre bager/café "le Pain Quotidien". Der ligger flere afdelinger af denne rundt omkring i Bruxelles, men den, der ligger på Place Sablon i antikvitetskvarteret kan især anbefales. På "le Pain Quotidien" kan intet mindre end verdens bedste Nutella købes i fire chokolade varianter.


Øl
Man kan naturligvis ikke forlade Bruxelles uden at have smagt på noget af det gode belgiske øl. Et godt sted at gå hen med dette formål er "Beermania", der ligger på Chaussée de Wavre 174. Beermania er en butik, der sælger over 400 forskellige øl samt specielle ølglas, bøger om øl mv. Der kan desuden arrangeres ølsmagning i butikken, der er indrettet som bar i den bagerste del af lokalet. Virkelig et must for rigtige ølkendere!

Derudover er der også "Delirium", der ligger tæt på Grand Place (nærmere betegnet Impasse de la Fidélité). Her forhandler de over 2000 øl!

Restauranter

LE MANO A MANO
Rue Saint Boniface, 8
1050 Bruxelles
Tél. : 0032 2 502 08 01
Rigtig god, lille italiensk restaurant. Det tilrådes at reservere på forhånd, da der er rift om bordene. Især kan deres pizzaer og kalveravioli med parmaskinke anbefales.

Belgaqueen
Rue Fossé aux Loups 32
1000 Bruxelles
Tlf. 02.217.21.87
Virkelig fed restaurant med mad bl.a. lavet på belgisk øl. Den har også en dejlig lounge, hvor kan tilbringe aftenen med at drikke gode cocktails. Restauranten er i den dyrere ende, men meget anbefalelsesværdig! Restauranten har en fin hjemmeside, hvor man bl.a. kan reservere, hvilket anbefales.


Mystical Resto
57 Spoormakersstraat / rue des Eperonniers 57
T - 32-2-512.11.11 / F - 32-2-414.56.58
Open : 18.30-24.00
Tæt på Grand Place har mange forskellige retter på menuen bl.a. kænguru og struds.

Ce Soir On Dine à Marrakech
408, Avenue Brugmann
1180 Uccle
Tel: 02.347.76.01
Marokkansk restaurant med fantastisk udsmykning. Prøv evt. en tajine med lam.

La Tente/La Khaima
Chaussée de Wavre 1390
1160 Bruxelles (Auderghem)
02.675.00.04

La Madonna
Place Jourdan
Hyggelig italiensk restaurant med gode pizzaer. Ligger ikke langt fra EU-institutionerne, hvis man alligevel er i det område.

La fin de siècle
Tél 02.648.80.41
Av. Louise 423
1050 Ixelles

Il Pasticcio
Tél 02.512.62.52
Rue Marie de Bourgogne 3
1050 Bruxelles

BONSOIR CLARA
Tél 02.502.09.90
Fax 02.502.55.57
Rue A. Dansaert 22
1000 Bruxelles

El Torremolinos
Tél 02.538.38.46
Rue Haute 406
1000 Bruxelles

El Momento
Tél 02.424.06.22
Rue Fransman 40
1020 Bruxelles

BL@BLA RESTAURANT
55, rue des Capucins
1000 Bruxelles
Tél: 02 503 59 18


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2007 af Dano (Slettet)

håber du kan bruge det til noget;)

Skriv et svar til: Bruxelles:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.