Samfundsfag

USA's sikkerhedspolitik

30. september 2007 af sakura (Slettet)
Hej. Jeg håber du vil hjælpe mig, da jeg er gået lidt død i det her :)

Jeg har en opgave der lyder følgende:

2. Undersøg hvad der kendetegner Bush-regeringens sikkerhedspoltik før den 11. september 2001.

AD 2. Jeg er herunder interesseret i at vide hvorvidt USA er idealistisk eller realistisk i sin sikkerhedspoltik før og efter d. 11. september? Og hvad jeg ellers kan komme ind på i min opgave?

3. Diskutér hvordan supermagten USA kan tilrettelægge sin sikkerhedspolitik, så den imødegår de nye trusler.

AD 3. Hvad menes der med de nye trusler? Er det de aktører der ikke er stater? - f.eks. terrorister. Forslag hvad jeg ellers kan komme ind på er også meget velkomne.

Vh.

Brugbart svar (3)

Svar #1
30. september 2007 af jamenøhm (Slettet)

USA er i den grad realistiske i deres sikkerhedspolitik (hvis man skal vælge mellem realisme og idealisme) De kører efter et "amerika first" princip (selvom det dog er neo-isolationisme..) hvor USAs sikkerhed sættes allerførst. Realismens nøgleord er at stå stærkt rent militært, økonomisk og teknologisk. Idealisterne ser mere positivt på international poliik - via samarbejde osv. Mens realisterne ønsker at stå relativt stærkere end alle andre. Et evt samarbejde kan betyde, at man ikke længere står som ene-supermagt. De kører enegang.
Bush fører neo-konservativ politik, som går ud på, at påtvinge andre lande deres værdier. Det vil gøre dem stærkere, og så mener de faktisk selv, at deres værdier er de bedste. Frihed, lighed osv.
Ifølge eks. Huntington er det ikke aktører, men stater der er truslen. "civilisationernes sammenstød".. Hans ser østen som en samlet enhed, og på grund af helt grundlæggende modsætninger i opfattelsen af individet, stat og religion vil der altid være konflikter. For at undgå disse, bør USA og vesten acceptere disse forskelle og gøre plads. Dette vil være med til at kløften mellem nationerne og konflikterne vil mindskes..

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2007 af jamenøhm (Slettet)

.. groft sagt altså

Svar #3
30. september 2007 af sakura (Slettet)

Okay, tusind tak skal have!

Skriv et svar til: USA's sikkerhedspolitik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.