Andre fag
Mdt årsprøve / eksamen i Naturfag 1.g?
23. maj 2004 af
Jordbær (Slettet)
Hej, er der nogen der kan fortælle mig hvordan en mundtlig årsprøve/eksamen i naturfag foregår??
Jeg skal snart op, men min lærer har ikke fortalt noget om den endnu(!)
(Kun hvad han har opgivet..)
skal man kunne remse en masse formler op?
Eller lave forsøg?
Hvor lang tid forberedelse har man?
Jeg skal snart op, men min lærer har ikke fortalt noget om den endnu(!)
(Kun hvad han har opgivet..)
skal man kunne remse en masse formler op?
Eller lave forsøg?
Hvor lang tid forberedelse har man?
Svar #1
24. maj 2004 af Mokkasmølf (Slettet)
Har ikke noget umiddelbart svar på dit spørgsmål...troede slet ikke, man kunne komme op i mundtlig årsprøve i naturfag :/ Men du er måske matematiker? Jeg skal op i biologi *suk*, men det hjælper dig vist ikke så meget. Synes generelt, at eleverne bliver dårligt informerede om årsprøver/eksaminer...har først lige (i dag) fundet ud af, hvad tid jeg skal op til de skriftlige prøver (onsdag og torsdag)...det havde de ikke lige fortalt...Råddent. Så, nu må jeg hellere slutte, før jeg kommer alt for godt i gang med at ævle ;)
Held og lykke.
/Mokkasmølf
Held og lykke.
/Mokkasmølf
Svar #2
24. maj 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
Forberedelsestid = 24 min.
Eksaminationstid = 24 min.
Tiden omfatter også votering/censur, så regn med 18-20 min.
Det kan enten ligne matematik (til dels fysik), hvor du skal føre et bevis eller udlede en formel.
Det kan være nødvendigt at relatere til en øvelse. Hvis du inddrager en rapport, skal det være din egen rapport. Her kan du f.eks. forklare, hvordan forsøget er udført, og hvilken idé, der ligger bag, samt forklare hvorfor/hvordan målinger afveg fra teori. Hvis der er tid til det, kan man endvidere diskutere relevante fejlkilder.
Eksaminationstid = 24 min.
Tiden omfatter også votering/censur, så regn med 18-20 min.
Det kan enten ligne matematik (til dels fysik), hvor du skal føre et bevis eller udlede en formel.
Det kan være nødvendigt at relatere til en øvelse. Hvis du inddrager en rapport, skal det være din egen rapport. Her kan du f.eks. forklare, hvordan forsøget er udført, og hvilken idé, der ligger bag, samt forklare hvorfor/hvordan målinger afveg fra teori. Hvis der er tid til det, kan man endvidere diskutere relevante fejlkilder.
Svar #3
24. maj 2004 af Maj (Slettet)
Ved årsprøve i naturfag, foregår eksaminationen stående ved tavlen, hvor man beviser eksempelvis phytagoras sætning, cosinus og sinus eller lignende ved hjælp af trekantberegninger. Endvidere skal du være i stand til at uddrage vigtige punkter fra rapporter, jounaløvelser m.m.
Yderemere kan du nok også komme op i astronomi, hvor du mere bare skal fortælle om planeterne, solens placering i forhold til jorden og planeterne m.m. og i den forbindelse eventuelt vise dette med tegninger på tavlen. Det er vigtigt at du kan illustrere det du fortæller om.
Håber det hjalp lidt.
Yderemere kan du nok også komme op i astronomi, hvor du mere bare skal fortælle om planeterne, solens placering i forhold til jorden og planeterne m.m. og i den forbindelse eventuelt vise dette med tegninger på tavlen. Det er vigtigt at du kan illustrere det du fortæller om.
Håber det hjalp lidt.
Skriv et svar til: Mdt årsprøve / eksamen i Naturfag 1.g?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
