Engelsk
Ejefald
12. november 2007 af
Kloge (Slettet)
Hejsa...
Er der nogen der vil hjælpe mig med at rette nogle engelske sætninger..
1. Husets værelser er store og lyse: The rooms of the house are big and light.
2. Husets ejer er ikke hjemme: The owner of the house is not at home.
3. Ejerens navn er Smith: The owner's name is Smith.
4. Ejernes navne er Smith og Jones: The owner's names are Smith and Jones.
5. Hr. Johnsons familie har et hus på landet: MR. Johnson's family has a house in the country.
6. Husets kælder er stor og mørk: The basement of the house is big and dark.
7. Mandens historie er lang og sørgelig: The man's history is long and sad.
8. Historiens slutning var overraskende: The end of the story was surprising.
9. Byens indbyggere var på markedspladsen: The inhabitants of the city were in marked place.
10. Indbyggernes børn var syge: The inhabitant's children were ill.
11. Børnenes sygdom var alvorlig: The childrens illness was serious.
12. Byens borgmester har et stort hus. The city's mayor has a big house.
13. Peters bror var i London i sidste uge: Peter's brother was in London in last week.
14. Han har et job i sin onkels firma: He has a job in his uncle's firm.
15. Hr. Hansen er i firmaets repræsentant i Danmark: MR. Hansen is the firm's representative in Denmark.
16. Skolens aula er stor og lys: The great hall of the school is big and light.
17. Klasseværelsernes farver er ret kedelige: The colour of the classrooms are rather dull.
18. Skolens klasseværelser er for små: The class rooms of the school are too small.
19. Papirets kvalitet er ret god: The quality of the paper are rather good.
20. Lærerens spørgsmål var ret vanskelige: The teacher's question was rather difficult.
Er der nogen der vil hjælpe mig med at rette nogle engelske sætninger..
1. Husets værelser er store og lyse: The rooms of the house are big and light.
2. Husets ejer er ikke hjemme: The owner of the house is not at home.
3. Ejerens navn er Smith: The owner's name is Smith.
4. Ejernes navne er Smith og Jones: The owner's names are Smith and Jones.
5. Hr. Johnsons familie har et hus på landet: MR. Johnson's family has a house in the country.
6. Husets kælder er stor og mørk: The basement of the house is big and dark.
7. Mandens historie er lang og sørgelig: The man's history is long and sad.
8. Historiens slutning var overraskende: The end of the story was surprising.
9. Byens indbyggere var på markedspladsen: The inhabitants of the city were in marked place.
10. Indbyggernes børn var syge: The inhabitant's children were ill.
11. Børnenes sygdom var alvorlig: The childrens illness was serious.
12. Byens borgmester har et stort hus. The city's mayor has a big house.
13. Peters bror var i London i sidste uge: Peter's brother was in London in last week.
14. Han har et job i sin onkels firma: He has a job in his uncle's firm.
15. Hr. Hansen er i firmaets repræsentant i Danmark: MR. Hansen is the firm's representative in Denmark.
16. Skolens aula er stor og lys: The great hall of the school is big and light.
17. Klasseværelsernes farver er ret kedelige: The colour of the classrooms are rather dull.
18. Skolens klasseværelser er for små: The class rooms of the school are too small.
19. Papirets kvalitet er ret god: The quality of the paper are rather good.
20. Lærerens spørgsmål var ret vanskelige: The teacher's question was rather difficult.
Svar #1
12. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)
1. Husets værelser er store og lyse:
The rooms of the house are big and (bright).
9. Byens indbyggere var på markedspladsen:
The inhabitants of the city were in (the) marked place.
11. Børnenes sygdom var alvorlig:
The (children’s) illness was serious.
13. Peters bror var i London i sidste uge:
Peter's brother was in London() last week.
14. Han har et job i sin onkels firma:
He has (got) a job in his uncle's firm.
15. Hr. Hansen er firmaets repræsentant i Danmark:
(Mr.) Hansen is the firm's representative in Denmark.
16. Skolens aula er stor og lys:
Det var, hvad jeg fandt i forbifarten:
The great hall of the school is big and (bright).
17. Klasseværelsernes farver er ret kedelige:
The (colours) of the classrooms are rather dull.
18. Skolens klasseværelser er for små:
The (classrooms) of the school are too small.
19. Papirets kvalitet er ret god:
The quality of the paper (is) (pretty) good.
The rooms of the house are big and (bright).
9. Byens indbyggere var på markedspladsen:
The inhabitants of the city were in (the) marked place.
11. Børnenes sygdom var alvorlig:
The (children’s) illness was serious.
13. Peters bror var i London i sidste uge:
Peter's brother was in London() last week.
14. Han har et job i sin onkels firma:
He has (got) a job in his uncle's firm.
15. Hr. Hansen er firmaets repræsentant i Danmark:
(Mr.) Hansen is the firm's representative in Denmark.
16. Skolens aula er stor og lys:
Det var, hvad jeg fandt i forbifarten:
The great hall of the school is big and (bright).
17. Klasseværelsernes farver er ret kedelige:
The (colours) of the classrooms are rather dull.
18. Skolens klasseværelser er for små:
The (classrooms) of the school are too small.
19. Papirets kvalitet er ret god:
The quality of the paper (is) (pretty) good.
Svar #2
18. november 2007 af OnlyMe07 (Slettet)
Genitiv
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Ejefald)
Gå til: navigation, søg
Genitiv (latin casus genetivus "oprindelsesfald") er en kasus, = ejefald.
Genitiv bruges ofte til at betegne ejerforhold i bred forstand. F.eks. mandens hat, hundens hale. Men i udgangspunktet er genitiv blot en kasus, der knytter to substantiver (evt. et substantiv og et adjektiv) sammen uden en bestemt betydning. Genitiv kan desuden i en del sprog, f.eks. tysk, latin og græsk, også bruges efter visse verber og visse præpositioner. (Det sidste har vi rester af på dansk efter præpositionen til: til lands, til fods, til hånde.)
I den latinske skolegrammatik har man identificeret disse former for genitiv:
genetivus possesivus (ejergenitiv): mandens hat
genetivus qualitatis (egenskabsgenitiv): "en første klasses forestilling"
genetivus partitivus (delens genitiv): husets nederste etage
genetivus subjectivus (subjektiv genitiv): Folketingets beslutning (svarer til subjekt) for det tilsvarende verbum)
genetivus objectivus (objektiv genitiv): Cæsars drab = drabet på Cæsar (svarer til objekt) for det tilsvarende verbum)
genetivus explicativus / definitivus (forklaringsgenitiv): en tre kilometers rejse =en rejse på tre kilometer
genetivus auctoris ("forfattergenitiv"): denne bogs forfatter = forfatteren til denne bog
Possessive pronominer (ejestedord) bøjet i genitiv.
1ste person, ental — min, mit, mine
2den person, ental — din, dit, dine, Deres
3dje person, ental — hans, hendes, dens, dets, sin, sit, sine
1ste person, flertal — vores, vor, vort, vore
2den person, flertal — jeres, Deres
3dje person, flertal — deres
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Ejefald)
Gå til: navigation, søg
Genitiv (latin casus genetivus "oprindelsesfald") er en kasus, = ejefald.
Genitiv bruges ofte til at betegne ejerforhold i bred forstand. F.eks. mandens hat, hundens hale. Men i udgangspunktet er genitiv blot en kasus, der knytter to substantiver (evt. et substantiv og et adjektiv) sammen uden en bestemt betydning. Genitiv kan desuden i en del sprog, f.eks. tysk, latin og græsk, også bruges efter visse verber og visse præpositioner. (Det sidste har vi rester af på dansk efter præpositionen til: til lands, til fods, til hånde.)
I den latinske skolegrammatik har man identificeret disse former for genitiv:
genetivus possesivus (ejergenitiv): mandens hat
genetivus qualitatis (egenskabsgenitiv): "en første klasses forestilling"
genetivus partitivus (delens genitiv): husets nederste etage
genetivus subjectivus (subjektiv genitiv): Folketingets beslutning (svarer til subjekt) for det tilsvarende verbum)
genetivus objectivus (objektiv genitiv): Cæsars drab = drabet på Cæsar (svarer til objekt) for det tilsvarende verbum)
genetivus explicativus / definitivus (forklaringsgenitiv): en tre kilometers rejse =en rejse på tre kilometer
genetivus auctoris ("forfattergenitiv"): denne bogs forfatter = forfatteren til denne bog
Possessive pronominer (ejestedord) bøjet i genitiv.
1ste person, ental — min, mit, mine
2den person, ental — din, dit, dine, Deres
3dje person, ental — hans, hendes, dens, dets, sin, sit, sine
1ste person, flertal — vores, vor, vort, vore
2den person, flertal — jeres, Deres
3dje person, flertal — deres
Skriv et svar til: Ejefald
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
