Historie

HASTER: danske samfund...

28. november 2007 af powerpuffpigen (Slettet)
Sidder lige og skriver om jernbanen i det danske samfund, og gik i stå ved hvilke ændringer opbygningen af jernbanenettet førte med sig i det danske samfund..

er der nogen som kan give henvisninger til hjemmesider??

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2007 af TanteOda (Slettet)

Hvilket jernbanenet har du i tankerne? Der var flere faser. I hovedtræk den industrielle og den almene, persontransporten. Men også begge har haft større skift/udbygning. Hvad har du allerede med i din opgave, hvad mangler?

TanteOda

Svar #2
29. november 2007 af powerpuffpigen (Slettet)

altså jeg har brug for forskellige historikeres forklaringer og argumenter om hvad det betød, at man fik en ny transportform for Danmark som helhed, og på de ændringer/den udvikling jernbanetransportmulighederne betød for det danske samfund (her tænker jeg på alt af samfundsmæssig betydning,den økonomiske,politiske og sociale udvikling..)

og derefter vil jeg diskutere om de forskellige historikers synspunkter..

men har ikke rigtig kunne finde noget...

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2007 af TanteOda (Slettet)

Så vil jeg foreslå dig, at hive fat i damplokomotivets begyndelse, stationsbyer (der betød at man ikke længere var nødsadigt til at bo i en havneby). Herning er en stationsby, som kunne være værd at slå op. Og der dukkede hurtigt nye byer op langs banen. Flere af de jyske baner var privatejet, men blev senere statsejet. Der er masser af historie at finde om industrialisering og den betydninget forbindelserne havde. Er det dig helt umuligt at finde noget (det forstår jeg ikke), så må du hive fat i DSB.

TanteOda

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2007 af Epimetheus (Slettet)

Jernbanen betød i DK og alle andre lande en revolution af samfundet - fordi transport af folk og varer til lands blev mange gange hurtigere og lettere;
Søg og du skal finde - der er masser; se f.eks. helt alm oversigtsværker som "Europas verdenshistorie" og OVerblik

Skriv et svar til: HASTER: danske samfund...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.