Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)
infinitesimalregning (integral regning)
04. december 2007 af
thug_raja (Slettet)
Brug newtons metode til at vise, at arealet under kurven
y=2X^(3/5)
er
A=(5/4)X^(8/5)
y=2X^(3/5)
er
A=(5/4)X^(8/5)
Svar #1
04. december 2007 af thug_raja (Slettet)
Hvordan løses denne opgave med newtons metode? og den normale metode med grænseværdien?
Svar #2
04. december 2007 af blackduck (Slettet)
Arealet under kurven er ikke som du skriver. Du har angivet en stamfunktion/arealfunktion. Arealet under kurven afhænger naturligvis af, hvilket interval du vil betragte. Hvis du fx. vil finde arealet under kurven "fra 1 til 3", er dette givet ved A(3)-A(1).
Umiddelbart forbinder jeg Newtons metode med en numerisk metode til bestemmelse af nulpunkter (den kaldes Newton–Raphson i min lærebog). Er det denne metode du tænker på?
Umiddelbart forbinder jeg Newtons metode med en numerisk metode til bestemmelse af nulpunkter (den kaldes Newton–Raphson i min lærebog). Er det denne metode du tænker på?
Svar #3
10. december 2007 af thug_raja (Slettet)
ja jeg går ud fra det er den metode.
men jeg ved bare at jeg IKKE må bruge den moderne form for integral regning hvor man har grænseværdider.
jeg skal bruge newtons metode som blev brugt af matematikerne dengang.
ved du hvor jeg kan finde beviset for den metode og hvordan jeg bruge metoden til at løse opgaver?
men jeg ved bare at jeg IKKE må bruge den moderne form for integral regning hvor man har grænseværdider.
jeg skal bruge newtons metode som blev brugt af matematikerne dengang.
ved du hvor jeg kan finde beviset for den metode og hvordan jeg bruge metoden til at løse opgaver?
Skriv et svar til: infinitesimalregning (integral regning)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
